Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова даде на съд премиера Бойко Борисов. Исковата й молба е внесена днес в районния съд от адвоката й и бивш царски депутат Минчо Спасов. Тя е за 15 хиляди лева.

Манолова обяви, че ще съди Борисов два дни преди балотажа. На 1 ноември в интервю пред bTV премиерът обяви, че Манолова е провела във Волуяк "среща с ромите да прави такива уйдурми", "конспитративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: "ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея".

"Там братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери... Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии", казва още премиерът.

"С тези си две твърдения ответникът ме опозорява като гражданин, политик, уважаван адвокат и кандидат кмет на София, два дни преди втори тур на изборите", пише Манолова в молбата си. И обяснява, че срещата не се била конспиративна, а публична. Освен това роми във Волуяк няма, а жителите на селото споделиха с мен проблемите си, допълва тя.

"Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили", пише в иска на Манолова.

"Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик. Нанесоха ми и непоправима с пари щета като политик и юрист. За нанесните ми морални щети, представляващи болки и страдания, психически натиск и дискомфорт, макар неоцении в пари, предявам граждански иск срещу ответника в размер на 15 хиляди лв.", казва Манолова. Ако спечели делото, тя ще дари парите за изграждането на детска площадка във Волуяк.