Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Иван Димитров СНИМКИ: Евгени Цветков
Д-р Иван Димитров СНИМКИ: Евгени Цветков

Съжалявам още веднъж. Не съм искал да го убивам. Това бяха последните думи на д-р Иван Димитров в Пловдивския апелативен съд, където той застана отново днес след протест на прокуратурата и близките на жертвата заради оправдателната му присъда за убийството на Жоро - Джевизов - по прякор Плъха. 

Обвинението и роднините на жертвата настояват лекарят да бъде осъден за убийство при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. На първа инстанция в Окръжен съд пловдивският ренгенолог бе оправдан. Той получи само 2 г. условно за незаконно притежаване на пистолета "Валтер", с който е стрелял по Плъха. 

Екшънът се е разиграл на 1-ви март 2018 г. вечерта, когато Плъха влязъл в гаража на доктора, за да краде. 

Д-р Иван Димитров бил по това време в дома си сам, слязъл на двора да провери какво става и заварил рецедивиста в пристройката си. Жоро Джевизов хвърлил по него нож, улучил го в крака, а ренгенологът стрелял във въздуха. Апашът запратил втори предмет по него и лекарят гръмнал в тъмното по посока на нападателя си. Улучил го в гърдите. 

Защитниците на лекаря са категорични, че той е действал в условията на неизбежна отбрана. 

Преди делото днес приятели и колеги на д-р Иван Димитров се събраха пред съдебната зала, за да му покажат моралната си подкрепа. Посрещнаха го с аплодисменти.  

 
Близки на доктора дойдоха да го подкрепят
Близки на доктора дойдоха да го подкрепят
 

Прокурор Румен Боев
Прокурор Румен Боев
Близките на Плъха
Близките на Плъха
Председател на съдебния състав Магдалина Иванова
Председател на съдебния състав Магдалина Иванова