Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Авторът
Снимка: Авторът

Утре ИБ ще обсъжда дали да даде политическа подкрепа на Инициативния комитет на Мая Манолова за искането за касиране на изборите в София

БСП ще иска броене на бюлетините в Шумен, където кандидатът, подкрепен от партията - Венцислав Венков, губи със 77 гласа от Любомир Христов от ГЕРБ. Обмисляме и дали да искаме касиране на резултатите от вота, заяви соцлидерката Корнелия Нинова. Тя даде пресконференция, заобиколена от някои от спечелилите кметове в страната.

Изпълнихме задачата си да удвоим представителство на БСП в.местната власт. Имаме 35 кмета на първи тур и 26 след балотаж. Общо 61, от които 4 са областни, обяви Нинова.

БСП затвърди тенденцията си да повишава резултатите си на избори, а ГЕРБ ерозира в местната власт. Промяната започна. Беше трудна, но вече е необратима, отчете соцлидерката.

Тя ще предложи на Изпълнителното бюро на заседанието утре да обмисли и политическа подкрепа на искането на Инициативния комитет на Мая Манолова за касиране на изборите в София.

Мая показа, че алтернатива в столицата има. Разликата е минимална, става въпрос огромен корпоративен вот, купени гласове, обясни Нинова. БСП тепърва ще прави анализ защо Манолова загуби в София.

Уважавам решението й, всеки има право да прави своя политически път и да използва енергията, която събира, както намери за добре, коментира Нинова на въпрос за заявката на Манолова от изборната нощ за нов политически проект. Тя има качества и хора, които я подкрепят, допълни соцлидерката. А запитана дали Манолова има път назад към БСП отговори: Това зависи само от нея.

Не съжаляваме, че издигнахме кандидатурата на Мая. Резултатите показват, че тя олицетворява промяната в София, допълни. Тя не се притеснявала как една нова партия на Манолова ще се отрази на БСП.
По повод искането на оставката й от Борислав Гуцанов заради резултатите от изборите във Варна и намесата на ръководството в процеса на номиниране на кандидатите, Нинова отговори: "И в най-тежки кампании има хора с чувство за хумор".

Резултатът във Варна е добър в сравнение с 2015 г., имаме ръст на общинските съветници, участвахме в балотаж за райони, обясни тя.