Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 УМБАЛ "Св. Марина“
УМБАЛ "Св. Марина“

Животът на 11-годишната сестричка на починалия Стефчо все още е в опасност и варненските лекари продължават битката за живота й. Все повече обаче се отхвърля версията за хранително натравяне, като, според специалистите най-вероятната причина за състоянието на децата е остро инфекциозно заболяване.

Двете сестри на починалия Стефчо - които са на 9 и на 11 години, бяха докарани по спешност в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна в понеделник следобед. Състоянието на по-малкото момиче е стабилно.

"Във вторник е извикан регионален консултант от нашата клиника, който установява засягане на сърдечен мускул, остър миокардит, който продължава и в момента. Основното, което заплашва живота на детето е състоянието на сърцето, а то за момента все още не е започнало да се подобрява", коментира проф. Виолета Йотова, ръководител на Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Проф. Йотова допълни, че се знае какво са яли децата, взети са проби, но все още не се знае каква е причината за тежкото им състояние.