Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров СНИМКИ: Румяна Тонева
Волен Сидеров СНИМКИ: Румяна Тонева

С две отделни гласувания Народното събрание прекрати пълномощията като депутати на Лиляна Павлова/ГЕРБ/ и Волен Сидеров /"Атака"/.

Павлова е номинирана от Министерския съвет за вицепрезидент и член на Управителния комитет на ЕИБ. Оставката й бе приета с гласовете на 136 народни представители, трима бяха против и един се въздържа.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече не е депутат. Това реши парламентът, който със 149 гласа "за" одобри оставката му. 9 депутати бяха против, а 8 се въздържаха.

Самият Сидеров бе в пленарната зала по време на гласуването на оставката му, която бе приета без дебати. Павел Шопов се противопостави от трибуната на това в приповдигнат тон.

Свидетели сте на това как председателстващият Народното събрание Емил Христов не даде думата на депутат, който напуска по своя воля, обяви Сидеров след това, като даде брифинг в кулоарите на парламента.

Това е безпрецедентно, тъй като депутатите, които напускат, обикновено не са в пленарната зала, както стана и с Лиляна Павлова. Но докато тя напуска заради друг пост, аз го правя по причина чест и достойнство, държа на думата си, коментира Сидеров. Жалки и безпомощни са действията на ръководството на парламента да не ми даде думата, допълни лидерът на "Атака".

Този парламент започва да придобива все по-антибългарски характер, не съм съгласен с работата му, допълни Сидеров. И даде за пример договора за Ф-16, след което допълни, че очаква в България да се разположат и американски противоракетни разстановки и страната ни да се превърне в част от военен буфер и обръч срещу Русия.

Отказа да отговори на въпрос дали "Атака" остава коалиционен партньор на ГЕРБ. Питайте тях, да са наш партньор - вижте поведението на Христов, на Дариткова, на полицията.

Сидеров обяви, че ще влезе в Столичния общински съвет, където бе избран като водач на листата на "Атака". В СОС има много далавери за разглеждане и ви обещавам интересни сюжети, каза той.

Заради това, че не бе пуснат в зала "Арена Армеец" в изборната нощ, Сидеров обяви, че ще заведе дела срещу шефката на ОИК в София и полицията, като изброи: комисар Николов, вътрешния министър и силовия вицепремиер, който "лично наредил да има повече полиция срещу мен".

Станало е недоразумение, коментира шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след това и се извини на Сидеров. Той поиска думата по време на процедура на гласуване, която няма как да бъде прекъсната, обясни тя.

Надявам се, че нашите партньори ще имат отговорно поведение, споразумението е в сила и ще продължим да бъдем управляващо мнозинство в рамките на този парламент, коментира Дариткова поведението на "Атака".

Очаквайте подробности.