Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки болката в коленете, Васил Найденов изпълни ангажимента си и пя около час и 40 минути в Казанлък. Снимка: Миран Маденджиян
Въпреки болката в коленете, Васил Найденов изпълни ангажимента си и пя около час и 40 минути в Казанлък. Снимка: Миран Маденджиян

"Минахме метър", коментира певецът след произшествието

"Не бях сигурен дали изобщо ще мога да започна този концерт, коленете ме боляха много", призна певецът Васил Найденов в Казанлък след предизборния концерт, в който участва в четвъртък вечер. На път към града на розите в ранния след обяд той катастрофира на 46 км на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман. По разказа на самия певец, пред тях внезапно луксозен мерцедес рязко намалил скоростта, вдясно имало тир и колата им се оказала в капан. Ударът в камиона бил неизбежен. Найденов, който пътувал на задната седалка, си ударил леко главата и много повече колената. Импресариото му Ивайло Манолов, който бил зад волана, пострадал повече - той е с пукнато ребро. Щетите по колата им са големи - според певеца, "половината я няма".

Въпреки това Васил Найденов и Ивайло Манолов продължиха към Казанлък с микробуса на бенда, а домакините им в града от оръжейната фирма "Арсенал" веднага им осигуриха нужните медицински прегледи в местната болница. Скенерът и рентгенът показаха, че звездата няма счупвания и сериозни травми, а коленете му са само здраво натъртени, което наистина е болезнено.

Когато разбрал, че работата не е чак толкова сериозна, Васил Найденов започнал да се шегува и разказвал вицове. Но приел и голяма доза обезболяващи лекарства, които го държаха в кондиция до края на концерта в препълнената зала на дома на културата "Арсенал", който предварително бил договорен да продължи около час и 40 минути. Изпълненията бяха излъчвани и на видеостена отвън пред сградата.

Певецът поиска стол само за една от песните си, така било по сценарий, през останалото време пя прав на сцената. Дори опита и традиционните си подскоци, макар че видимо му беше трудно. Васил Найденов изпълни популярните си хитове, като и песента на Тончо Русев "Стари мой приятелю", която е известна като част от репертоара на Лили Иванова. Не пропусна и новия си хит "На случайна гара".

Накрая излезе няколко пъти и на бис. Домакините му подариха плакет на автомат от "Арсенал", розово масло и гюлова ракия, както и една картина.

Въпреки пукнатото си ребро, импресариото на певеца Ивайло остана през цялото време до пулта, видяха зрителите.

След концерта Васил Найденов раздаде автографи на очакващите го деца. После разказа, че това не е първото му произшествие на път за концерт, но го определи като най-сериозното. "Е, минахме метър, голям метър", коментира певецът. Той си спомни, че навремето по покана на Комсомола трябвало да пее пред бригадири, но на път към техния лагер стъкло се стоварило от четвъртия етаж и го ударило в гърба. Ударът засегнал някакъв нерв, болката пак била голяма, но и тогава певецът не провалил концерта си.

Той пренощува в Казанлък и отпътува за Ямбол, където тази вечер също има концерт. Не стана ясно дали е запалил свещ в една от казанлъшките черкви заради късмета си да не пострада сериозно при катастрофата, както го посъветвали някои от домакините му.

Казанлъшкото приключение на певеца стана повод негови фенове да припомнят, че в песента си от филма "След края на света" по текст на Богдана Карадочева Васил Найденов пее за дядовата си къща: "С колене разбити,/яхнали звездите,/гонехме мечтите/все там/. Е, сега му се случи да излезе "с колене разбити" и на сцената, коментираха те с добро чувство.

Макар и на обезболяващи, Васил Найденов изпълни ангажимента си и зарадва публиката в Казанлък с концерт, продължил около час и 40 минути. Снимка: Миран Маденджиян
Макар и на обезболяващи, Васил Найденов изпълни ангажимента си и зарадва публиката в Казанлък с концерт, продължил около час и 40 минути. Снимка: Миран Маденджиян