Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Трима мъже са арестувани в Ловеч вчера, след като у тях са били открити наркотични вещества, съобщиха от полицията. Криминалисти от ОД МВР и РУ-Ловеч спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес", управляван от 31-годишен мъж от Ловеч и двама пътници на 30 и 28 години, също от Ловеч.

При претърсване на автомобила полицаите се натъкнали на червеникаво, прахообразно вещество (червен фосфор) с бруто тегло 6 грама и електронна везна. При последвал личен обиск, в дрехите на 30-годишния мъж било открито полиетиленово пликче с 5,5 грама канабис, а у 28-годишния ловчалия намерили 0,5 грама метамфетамин, суха тревиста маса 1,5 грама и пресована таблетка с тегло грам, които при направения полеви тест са реагирали на "канабис".

В хода на последвалите процесуално-следствени действия ловешките криминалисти извършили претърсване в жилище в града, обитавано от 28-годишния мъж, където открили и иззели суха тревиста маса с тегло 12,1 грама и пресована таблетка от 10 грама, които при тестване са реагирали на канабис. Открити и иззети от жилището са още 13 таблетки, които са предадени за лабораторно изследване, неопределен брой семена, които при тестване с полеви тест са реагирали на "канабис" и листче, сгънато по специфичен начин, със съдържание на бяло прахообразно вещество с тегло 1,3 гр., което при направения полеви тест е реагирало на "метамфетамин".

31-годишния водач на превозното средство е отказал да бъде тестван за наркотици. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУ-Ловеч, образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.