Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Над половин милион евро станаха на пепел в автосервиз в Зост в Нордрейн Вестфалия, в Германия, пише Bild.de.

Случаят е записан в досиетата на Окръжния съд на Арнсберг.

Човек случайно е изгорил всичките спестявания на най-добрия си приятел, а именно 540 000 евро.

Автомоньорът (49 г.) цяла година се е утрепвал от работа, за да задели тази сума в сервиза си. Тъй като не вярвал в банките, той завил всички банктноти във фолио, завързал ги накуб, сложил ги в чанта и ги скрил всичките в котела на изключената печка за отопление.

„Системата беше блокирана поради завишени стойности на обработените газове от комина. Затова я разглобих“, каза по-късно пострадалият пред съда.

Когато майсторът е бил за Коледа на двуседмична почивка, поверил работилницата си на приятеля си и му е дал ключа за нея.

Този приятел се притеснил за това да не се замръзнат водопроводните тръби в работилницата и запалил печката, защото му станало много студено. Така парите отлетяха през комина и с това приключи и приятелството между двамата.

Върнал се автомонтьорът от почивката си и какво да види - парите му станали на пепел, която изпратил за анализ в Бундесбанката на Майнц. Там са разпознати 20 400 евро. Сумата му е възстановена от банката. Останалите 520 000 евро той изисквал да му върне приятелят, като подал оплакване в съда.

Но Районният съд - Арнсберг отказал. „Не е разумно да очаквате, че в нагревателя има скрити пари, особено като са хартиени и са особено лесно запалими и горят", казаха от съда и е снета вината от "приятеля".