Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Побой над ученик от варненска професионална гимназия от преди повече от година влиза в съда. Варненската районна прокуратура внесе обвинение за средна телесна повреда срещу тийнейджър, счупил челюстта на ученик от професионална гимназия.

Мелето станало на 3-и май 2018-а година. Пострадалото момче и негов съученик отишли пред голямото междучасие до близък магазин, за да си вземат нещо за хапване. Наредили се на опашката на касата, за да платят. Тогава пред тях застанало друго момче - Добромир Д., който бил категоричен, че е преди тях на опашката. След като ученикът възразил, непознатият започнал да спори на висок глас и го напсувал.

След като двете момчета платили и излезли навън, пред магазина ги чакал Добромир. Казал им, че иска да си поговорят и се насочили към паркинг, близо до училището. Там Добромир изненадващо нанесъл два удара с юмрук в лицето пострадалия, без да каже нищо преди това. Момчето залитнало и паднало на земята. Тогава насилникът започнал да го дърпа за косата и му нанесъл още един удар в лицето.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е категорична, че на пострадалото момче е причинена средна телесна повреда, която се изразява в двустранно счупване с разкъсно-контузна рана, оток и кръвонасядане на долната челюст, довела до трайно затруднение на функциите на дъвчене и говорене за около 2 месеца.

Към момента на извършване на престъплението подсъдимият е бил на 17 години и с недостатъчен родителски контрол, упражняван от неговата майка. Ако бъде признат за виновен от съда, той ще се ползва от особената част на Наказателния кодекс при определяне наказанията на непълнолетните.