Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искам малко свобода - да видя децата. Няма кой да ги храни и да им дава пари.

Това заяви в пловдивския съд 46-годишният Митко Дебелаков. Неговият син Огнян, без да има книжка, остави два трупа, шофирайки пиян. Той помете уличен стълб на бул. "Марица-юг" в Пловдив около 2 часа призори в неделя. Преди това младежите били на ромска сватба в "Столипиново". Огнян качил брат си и още трима спътници. На място загина 19-годишният Петър Илиев, а по-късно в река Марица бе открит трупа на 16-годишния Джанер Александров. Има и младеж със средна телесна повреда. Всички са от "Столипиново.

Според служебния защитник Георги Желев Огнян Дебелаков сам е взел ключовете на колата, бащата ги бил скрил. Пред разследващите Митко Дебелаков казал същото. Макар и той да е неправоспособен шофьор, закупил злополучния опел от автокъща и броил част от парите за него. Митко призна, че няма основно образование и не се сети за годината, в която е роден.

"Купил опела и го е дал на сина си да го управлява. В резултат е причинена катастрофа с два смъртни случая и една средна телесна повреда. Огнян е бил с 1,55 промила алкохол в кръвта. Масова практика в етническата общност, към която бащата и синът принадлежат, е да шофират без книжки", посочи прокурорът Георги Пенев. Той настоя за постоянен арест на родителя, тъй като е независим извършител на престъплението. Имало опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Съдът уважи искането на прокуратурата.

Митко Дебелаков отрича да е дал ключовете от колата на сина си. Снимки: Евгени Цветков
Митко Дебелаков отрича да е дал ключовете от колата на сина си. Снимки: Евгени Цветков
"Кво съм направил, че ме снимате", развика се в съда Митко Дебелаков.
"Кво съм направил, че ме снимате", развика се в съда Митко Дебелаков.

Служебният защитник Георги Желев.
Служебният защитник Георги Желев.