Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ле Ван Танх Снимка: Инстаграм (lee_van_thanh)
Ле Ван Танх Снимка: Инстаграм (lee_van_thanh)

Шофьорът, за когото се твърди, че е ударил автомобила на принцеса Даяна във фаталния 31 август, сподели в ексклузивно интервю, че му е наредено да не говори за инцидента.

Ле Ван Танх, който е роден във Виетнам, заяви, че неговият "Фиат Уно" удря "Мерцедеса" на Даяна, след което колата на принцесата на Уелс се забива в стълб на тунел в Париж. В катастрофата загиват принцеса Даяна, партньорът й Доди Ал Файед и шофьорът Хенри Пол. Единственият оцелял е охранителят на Ал Файед - Тревър Рииз Джоунс.

Ван Танх твърди, че британски полицаи са го помолили да отиде в Англия, за да даде показания за катастрофата, но някои френски офицери му заявили: "Не ходи там", пише "Мирър".

Парижкият културист и шофьор научил, че британските разследващи все още много искат да разговарят с него. "Знам, че ще дойдат. Няколко пъти ми казаха, че ще се върнат. Знаете ли какво ми каза френската полиция? "Законът не е същият като във Франция. Не ходи там."

През 2006 г. бащата на Ван Танх заяви, че след катастрофата синът му е ремонтирал и пребоядисал колата.

Френската полиция разпитва виетнамеца, тогава 22-годишен таксиметров шофьор, и констатира, че бялата боя на "Фиат-а" съвпада с намерената по "Мерцедеса" на Даяна.

В отговор на твърдението на баща му за пребоядисването на колата, Ван заявява: "В полицейския доклад - те знаят защо я пребоядисах. Когато нямаш пари и имаш стара повредена кола, какво правиш?" Той добави, че се чувства невинен по обвиненията, че е замесен в смъртта на Даяна.

През 2017 г. британски полицейски комисар Лорд Стивънс, който е ръководил разследването, заяви: "Ние не го обвиняваме за случилото се. В моя доклад е посочено, че "Фиатът" е замесен в инцидента, но не е причината за катастрофата."

Бившият кралски кореспондент на "Би Би Си" заяви, че интервюто на Ле Ван Танх трябва да бъде предадено на британските и френските власти, като част от официално искане за повторно разследване на случая с Даяна.

Журнaлиcти, които са рaзгoвaряли c Тaнх, направиха пoдкacт "Дaянa: Cлучaят e рaзрeшeн". Тe издaдoхa и книгa cъc cъщoтo зaглaвиe.