Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

34-годишен варненец опита да сложи край на живота си, като скочи от парапета на Аспарухов мост, но след дълги преговори с полицейски психолог, бе разубеден. Мъжът в момента е в болнично заведение и ще му бъдат направени пълни изследвания, за да се разбере дали има психично заболяване, или е стигнал до крайното решение заради нерешими лични проблеми.

Неприятната сцена се разиграла в петък вечерта. Мъжът заредил автомобила на си на последната бензиностанция преди Аспарухово мост и потеглил към моста. Когато плащал сметката обаче, подал бележка на касиерката. Бележката била в трето лице и на нея пишело, че човек се кани да се хвърли от моста. Служителката на бензиностанцията не предположила, че именно техния клиент е човекът, който се кани да сложи край на живота си, но реагирала бързо и адекватно и подала сигнал на 112.

"Сигнал на 112 е получен в петък, точно в 20.10 часа вечерта. На място веднага са изпратени полицейски екипи, екипи на пожарната, бърза помощ и полицейска психолог. След дълги разговори с мъжа, който бил буквално на парапета, в 22.40 часа той стъпил на земята, качен е в линейка и откаран в болнично заведение". Това каза за "24 часа" говорителят на ОД на МВР Варна Ивана Милева.

Според писхолози, самият факт, че мъжът е подал бележка на бензиностанцията, с която предупреждава за действията си, означава, че той е търсел начин да бъде спасен.