Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На въпросите на американските журналисти има ли в телефонния разговор с Тръмп връзка между американската военна помощ за Украйна и разследването против ексвицепрезидента на САЩ Байдън , Зеленски отговори : "Моите разговори с Тръмп са лични и конфиденциални".

На въпроса желае ли разпечатката на разговора да бъде обнародвана, Зеленски отговори : "Ще видим".

На въпрос на руски журналисти оказвал ли е Тръмп натиск върху него по време на телефонния разговор : " На мен никой не може да ми оказва натиск, аз съм президент на независима страна. Освен един човек – 6 годишния ми син." На въпрос ще моли ли Тръмп за помощ: "Можем да говорим за подкрепа. Украйна никого не моли за нищо."

Зеленски не спря пред никого за коментар, отговорите даваше в крачка. Започваше на украински и преминаваше на руски.

Външното министерство на Украйна заявява, че в разговора Тръмп осем пъти се връща на темата за Байдън. Самият Тръмп признава, че е споменвал Байдън, но не е оказвал натиск на Зеленски. Като познаваме Тръмп, се опитваме да си представим, как не го е притискал, а молил. Осем пъти – това си е молба на колене. :)

От речта на Зеленски:

"Никоя страна не може да постигне устойчиво развитие без мир и усещане за безопасност. Устойчиво развитие е невъзможно под звуците на изстрели и взривове. Невъзможно там, където господстват агресивни геополитически стратегии, където аплодират възторжено нахлуването в друга страна , където нарушават правата и свободата на човека. Страната е на правилния път на развитие, но по него има две пречки – вътрешната политическа традиция за съпротива на реформите и войната в следствие на руската агресия. С първата пречка ние ще се справим. Втората няма да преодолеем без международна подкрепа.

Украйна загуби в тази война 13 хиляди граждани – професионални военни и доброволци. Сред загиналите има медици , педагози, изследователи, художници, музиканти , журналисти, правозащитници... Всеки от тях би могъл да даде своя принос за развитието не само на Украйна, но и целия свят.

Рамо до рамо с държавите членки на ООН ние бихме могли да се движим напред и да строим един свят без бедност, глад, болести и войни. "

От фейсбук