Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Боряна Калейн СНИМКИ: БФХГ
Боряна Калейн СНИМКИ: БФХГ

След края на многобоя в индивидуалната надпревара на световното първенство в Баку вече е ясно, че и двете ни представителки Катрин Тасева и Боряна Калейн си извоюваха квоти за олимпиадата в Токио през 2020 година.

Боряна бе сред най-силните в поток "А", като за малко се размина с почетната стълбичка. Благодарение на успешната си игра тя завърши четвърта в многобоя с общ резултат от 86.300 точки, с което си гарантира участието на олимпийските игри догодина.

На топка Калейн си заслужи оценката от 22.400 точки, за съчетанието си с бухалки взе 22.350, обръчът й бе оценен с 21.650, а на лента получи 19.900.

Катрин Тасева се нареди на 9-а позиция в крайното класиране на многобоя, което също й печели квота за олимпиадата. Малко по-рано в по-слабия поток "Б" тя събра общо 82.000 точки за четирите си композиции, което й отреди първо място в групата.

Тасева изигра без грешка съчетанието си с бухалки, за което получи 21.800 точки. На топка успя да извоюва 20.900 т., на лента 19.100 т., а на обръч 20.200 т. заради леки неточности.

Победителка в многобоя стана Дина Аверина от Русия, която печели световното първенство за трети път. След нея в класацията е близначката й Арина Аверина, а на трета позиция успя да се нареди Линой Ашрам от Израел.

Надпреварата при ансамблите започва утре. Нашите "диаманти" си извоюваха квота за участие на олимпиадата в Токио още миналата година по време на световното в София, когато спечелиха бронза в многобоя.

Катрин Тасева
Катрин Тасева
Боряна Калейн
Боряна Калейн
Катрин Тасева
Катрин Тасева
Боряна Калейн
Боряна Калейн
Боряна Калейн
Боряна Калейн