Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАЕДНО: Вучката (вдясно) от години рита футбол с Бойко Борисов.
ЗАЕДНО: Вучката (вдясно) от години рита футбол с Бойко Борисов.

 

 

 

МИТНИЧАРЯТ Николай Вучев, по прякор Вучката, е изпаднал в депресия след скандала с подслушания разговор между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Това разказват приятели на митничаря от кръга "Спортна София", където Бойко рита мач почти всеки четвъртък.
Вучката не вдигал мобилния си телефон и контактувал само с най-близките си след скандала със СРС-то, според което премиерът е лобирал приятелят му да бъде преместен на по-добра служба на летище София. "Вучев работи на летището още преди Борисов да започне да се занимава с политика. Той е на пътническия терминал. Там няма как да се правят някакви далавери. Никой не провери как е работел той, колко акта за нарушения е направил. Няма никакви наказания", казва Сергей Ташков-Бейката от футболния тим на "Витоша" (Бистрица).
Бейката е категоричен, че Вучката никога

не е бил картотекиран

в тима, който сега се подвизава във "В" група. Но митничарят често попадал в селекцията, която рита на Спортна София. Там се включвали както играчи от "Витоша" (Бистрица), така и други ентусиасти. Тези срещи, макар и приятелски, често са заредени с много страсти. Известно е, че Бойко не обича да губи и мачовете понякога продължават до момента, в който тимът на премиера не победи.
На терена в Борисовата градина играят и бивши професионални футболисти, сред които са Чавдар Атанасов и бившият левскар Гошо Гинчев. Не липсват и политически приятели на Борисов като кмета на район "Триадица" Тодор Кръстев.
Напоследък Бойко Борисов все по-често

отсъства от терена

заради премиерските си задължения. Когато има възможност да порита, звъни на съотброниците, които бързо правят организация за мача. В повечето случаи Вучката играе срещу Бойко и не се притеснява да му влиза здраво. Но това не им пречи да се разбират извън терена.
Откакто излезе записът, в който се чува как Бойко иска от Ваньо Танов да премести Вучев на терминал 2, футболната компания не се е събирала.
Това не пречи на подготовката на "Витоша" (Бистрица) за новия сезон.
В момента в състава има повече от 24 души, като непрекъснато идват нови и нови кандидати да играят в премиерския отбор. Повечето са млади момчета. Ветерани като Бейката, който е в тима повече от 20 години, вече са малцина.

 

Напред към "Б" група


В МОМЕНТА "Витоша" е на второ място в класирането. В първия кръг от пролетния полусезон отборът на Бойко приема "Диканя". Едва ли премиерът ще успее да се включи в тази среща, коментират от клуба. Но таранът-министър-председател има достойни заместници. "Имаме шанс да влезем в "Б" група, но не се стремим към това. Парите, необходими да се издържа отбор в една от професионалните дивизии, са много повече от тези, които можем да си позволим", казва Сергей Ташков-Бейката.