Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васко Кръпката СНИМКА: Архив
Васко Кръпката СНИМКА: Архив

“Здравейте, началници на София. Много обичам този град, а крайните квартали станаха център”. Това заяви музикантът Васко Кръпката, който е един от новите почетни граждани на София. Те получиха отличията си на тържествена сесия на СОС от столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на СОС Елен Герджиков.

Композиторът Стефан Димитров пък разказа, че е роден на някогашния бул. “Сталин” 35. “Пътувал съм много, живял съм в различно градове. Преди, когато казвах, че съм от София, казваха, че е тъмна и мръсна. Днес никой не може да каже това за София. Благодаря на Йорданка Фандъкова и й желая успех на изборите, защотп тя е прекрасен кмет”, каза Димитров.

Световноизвестният ни цигулар Веско Ешкенази пъл излезе да получи отличието заедно с майка си. “Много се вълнувам, защото София в моят роден град и притегателна сила, която винаги ме е връщала обратно. София е моята първа любов”, каза Ешкенази.

Отличията си получиха още: строителният инженер Делчо Гюров, актьорът Ириней Константинов, режисьорката Бина Харалампиева, акад. Георги Минчев, алпинистите Дойчин Боянов и Николай Петков и олимпийската шампионка Здравка Йорданова.