Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Готово. Украйна е изпържена.

Зеленски официално обяви, че на срещата с лидерите от Нормандската четворка ще се обсъжда "формулата на Щайнмайер"

Първо трябва да ви дам малко информация що за формула е тази на Щайнмайер. Това е хипотетично изказана фраза на сегашния президент на Германия в едно неофициално интервю. НЕзалегнала и НЕподписана от никого в никакъв документ. Но след формулирането ѝ, в Русия се представя за "инициатива на Запада" / Лавров положи чутовни усилия тя да влезе в документа, но не успя, у нас в статия я разгледа в. "Дума"/

Съгласно тази формула Украйна отначало трябва да въведе в действие закон за провеждане на избори в Донбас. Воююващите страни извеждат войските си. Следваща крачка – избори. Те трябва да бъдат признати не от международната общност, а от продажното проруско ОБСЕ. Украйна е длъжна да признае и предостави на Донбас особен статут. Въоръжените формирования на територията на Донбас се преобразуват в "народна милиция" с правото да запазят всичкото си въоръжение, включително тежкото, за да могат да пазят контрола над границата с Украйна. Разбрахте ли формулата?

Сега всичко си дойде на мястото. Само трябва да се направи бързо, преди онези 73% , гласували за Зе да са успели да мигнат. За какво мислите бяха всички тези закони за импийчмънт, за лишаване на депутатите от имунитет, за намаляване броя на депутатите и всички останали популистки безсмислици, след като закон за лустрацията отдавна има без да върши никаква работа? Димна завеса за опушване на истинската цел.

Сегашният ЦИК вече е разгонен цялостно, въпреки че безупречното провеждане на изборите, които Зе спечели, е оценено положително от всички международни наблюдатели. Ами ще се провеждат избори в Донбас, които трябва да закрепят в Конституцията неговия Особен Статут. Нататък е лесно. Депутати в Радата от Донбас. Пушилин водач на фракция. Пред бандитите, които ще влязат в парламента Янукович ще изглежда като палаво момченце. НАТО и Европа – на дръпната спирачка. Украйна в орбитата на Кремъл.

Сега Зеленски пуска пробно балонче. "Други подписваха Минските доворености, а сега аз трябва а ги изпълнявам!" А къде в Минските договорености съществува "формулата на Щайнмайер? И кой те кара да я "обсъждаш"?

Вече знаем, че когато той казва – ще обсъждаме – значи всичко вече е решено. Стават ясни и пророческите думи на неговия фамозен шеф на администрацията Богдан : "Ние ще поработим само до Нова година и това е всичко!"

По този сценарий Украйна до Нова година може и да я няма. Ако вместо новогодишен пунш не приготви по-силен коктейл с известно на всички наименование.

по материали на Аleksander Flint

От фейсбук