Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След 3 години хванаха убиеца на Митко Фитнеса: Извършителят, който е общински съветник в Земен бил заснет от пътни камери

Общинският съветник от Земен Радостин Райчев е убил пернишният бос Митко Фитнеса, научи ”24 часа”. За задържането му помогнали камери на АПИ. Трупът на Евтимов, както е фамилията на перничанина, бе открит на 2 октомври 2016 г. край с. Драгомирово. Преди дни за смъртта му е арестуван Райчев.

Общинарят и Евтимов се познавали открай време. Двамата имали общо заведение. Райчев се ядосал, че само той го финансира. Срещнали се на 30 август и Фитнеса се качил в колата на другаря си. Няколко дни по-късно личният автомобил на Евтимов, паркиран пред фитнес залата, чийто собственик е, е бил запален. Тялото на Митко Фитнеса е намерено на 2 октомври от ловци захвърлено в гората, край село Драгомирово.

Аутопсията показа, че бизнесменът е убит с един куршум в тила. След това трупът е разкъсан от чакали. Месец след новината за смъртта стартира и разпродажбата на останките от бизнеса на Фитнеса. Любопитното е, че именно Райчев е сред купувачите. 

Сред тях са и близки авери на наркобоса Божо Кравата. На тях Фитнеса дължал няколко милиона лева. Парите били дадени на перничанина с уговорката той да ги препере. Срещу скромна комисиона задачата на Евтимов била да легализира печалбите на мафиотите, изкарани главно от наркотрафик и проституция. Схемата е задействана преди няколко години. Така буквално за една нощ бедният като църковна мишка Митко Евтимов се превръща в милионер.

За разкриването на убийството помагат камерите на АПИ, които заснели мъжа в колата на Райчев. Изискани били и данните от мобилните оператори за клетките, в които били телефоните на двамата, както и разпечатка от разговорите на общинаря.

След убийството Райчев наредил колата, с която карал Евтимов - "Фолксваген Туарег" да бъде унищожена.

Райчев е в ареста, след като 2 инстанции наредиха да остане под стража.