Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, подхвърлил пари на пътни полицаи, за да не бъде тестван за алкохол.

39-годишният Иблямен А. ще отговаря пред Темида за даден подкуп на длъжностни лица.

На 30 януари тази година мъжът карал служебен автомобил от Айтос към Провадия. Около 4,27 часа сутринта бил спрян за рутинна проверка и поканен да отиде до колата, за да бъде тестван за наличие на алкохол с дрегер, но отказал. След отказа му единият служител на реда започнал да подготвя талон за медицинско изследване, а колегата му – разпореждане да не управлява МПС под въздействието на алкохол. Мъжът заявил няколко пъти категорично, че няма да даде кръв за изследване, вадил пари от портфейла си и ги предлагал на служителите.

След поредния отказ от униформените, той бил предупреден, че действията му се записват от монтираната камера в полицейската кола. Въпреки това Иблямен успял да остави две банкноти по 20 лева на прага на лявата врата на служебния автомобил, след това отишъл до дясната и хвърлил пред седалката още 2 банкноти по 10 лева. След това казал „Айде, готово!“ и тръгнал към колата си. Бил настигнат от полицаите, които му поставили белезници и уведомили дежурната част за случилото се.