Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация е най-разпространената форма на трафик на хора в Европейския съюз. Всяка година стотици хиляди жени от всички краища на света стават жертви на такъв тип престъпна дейност.

За съжаление числото на осъдените сводници, които отвличат, пребиват и "пласират" момичетата, е изключително ниско. Голяма част от тях намират вратички в законите и успяват, ако не да спасят затвора, то поне да получат много малки присъди.

Оказва се, че в черната статистика на жените, принудени да даряват ласки на непознати мъже, присъстват стотици българки, чиито имена остават анонимни. Причината е, че голяма част от тях са непълнолетни, което пък не е никакъв проблем за техните сводници. Те решават, че могат съвсем спокойно да "отдават под наем" жертвите си не само в нашата страна, но и в чужбина.

Десетки са случаите на разбити бардаци в

различни

страни,

които се оказват организирани и ръководени от нашенци.

Така например през 2014 г. испанската полиция на туристическия остров Палма де Майорка арестува 11 българи и един испанец за организиране на престъпна схема за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

За организаторите стана ясно, че са вкарвали нашенки в Испания, където ги принуждавали да проституират и да дрогират клиентите си, за да ги обират. Момичетата обаче не подозирали какво ги чака там. Те заминавали с обещанието за сериозна, доходоносна и легална работа. Веднъж стъпили на испанска земя, им се казвало, че оттук нататък ще трябва да проституират по улиците и в различни бардаци на острова. Ако някоя от тях откаже, е заплашвана, че никога повече няма да се върна в България и нейното семейство ще пострада.

Едно от

задълженията

на момичетата

било те да подтикват клиентите си да консумират големи количества алкохол и наркотици. По този начин, след като веднъж вече не са на себе си, жриците трябвало да ги преджобват и да крадат от тях пари. Освен това те вземали и банковите им карти, от които точели по 15 хил. евро.

Според испанската полиция, която следяла престъпната група осем месеца преди да бъде разбита, било трудно да се посочи каква е общата сума, която проститутките са прибрали от клиентите си, тъй като по-голямата част от потърпевшите били чужденци. Някои от тях дори изобщо не подавали оплаквания.

При претърсване на четири къщи в Палма де Майорка тогава бяха конфискувани 9305 евро и 540 британски лири в брой, няколко компютъра, две коли, документи и дрога. Оказа се, че в нелегалната схема против волята им са участвали пет нашенки, които са принуждавани да даряват ласки на непознати за тях мъже. Веднага след разбиване на бардака момичетата бяха освободени и се прибраха в страната ни.

В коя друга държава разбиха наш бардак, четете в печатното издание на "168 часа".