Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Йорданов СНИМКА: МВР
Иван Йорданов СНИМКА: МВР

Тялото на изчезналия преди седмица в гората край варненското село Любен Каравелово Иван Йорданов е открито от мъж от селото, който отишъл с каруцата си за дърва. По непотвърдена официално информация по тялото на Иван няма следи от насилие.

"Не зная как да коментирам цялата тая ситуация. Ден преди да се съобщи, че има изчезнал младеж, получих сигнал от дежурния в община Аксаково, че в района на изоставеното подделение са се събрали много младежи. Отидох там с личния си автомобил. Навътре в самото подделие имаше паркирани около 15-ина коли с наша и чужда регистрация, но пътят бе препречен и не можах да стигна по-навътре. Видях опънати и две палатки. Обърнал колата и видях двама младежи - на по 20-25 години. Питах ги какво правят тук, те казаха, че имали някакво събиране, нещо като пикник и ме питаха дали е подаден сигнал заради силната музика. Момчетата изгеждаха нормално. Прибрах се и върнах обаждане на дежурния в община Аксаково, като му казах какво съм видял. На другия ден разбрахме, че има изчезнал младеж", това каза за "24 часа" кметът на Любен Каравелово Иван Димитров.

Във фаталната нощ 28-годишният Иван се обадил на баща си и му казал, че се е изгубил в гората, като му пратил координатите си. Допълнил, че токът на телефона му свършва и няма батерия. Знае се, че в района на изоставеното подделение са се събрали група младежи, които се организирали във фейсбук. Не е ясно защо и как Иван се е отделил от групата, как се е изгубил в гората и къде е обикалял, но веднага след подадения сигнал от бащата в акцията по издирването са включени полицаи със служебни кучета, служители на горското и повече от 40 доброволци. Но издирването беше безуспешно.

"В понеделник, около 12.45 ми се обади един младеж от селото - Тунчо Костов. Каза, че бил с каруцата си за дърва в гората и конят му се подплашил от нещо. Коато погледнал - на 5-6 метра навътре в гората видял труп. Аз се обадих веднага в полицията и в община Аксаково. Дойдоха следователи. Тялото се оказа на издирвания младеж. Не мога да кажа някакви подробности, но видимо наистина нямаше следи от насилие. Дали е бил убит, ще кажат патолозите и разследващите. По тялото му нямаше кръв", допълни кметът.

По думите на Димитров в района на изоставеното подделение не за първи път се събират младежи и хората от селото се притесняват. Този път също били притеснени, защото в магазина и край чешмата пазарували и се разхождали разни "странно" изглеждащи хора - с бради, с раздърпани дрехи. Чувала се силна музика.