Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Зад напускането на ген. Дяков със сигурност стои превишаване на правомощията отгоре. Те могат да бъдат и от страна на Радев и от страна на съпругата му. Гафовете и на двамата са толкова мног, че не може да не се съмняваме вече, че това е тяхно дело", каза Росен Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR. Той посочи, че е възможно да е вярна тиражираната информация, че именно първата дама е поискала неговата смяна.

"Аз продължавам да работя с хора от НСО. За съжаление, рибата се вмирисва от главата и това е над ген. Дяков. И аз да бях на негово място, щях да си подам оставка. Единственото, което прави Румен Радев е да обслужва опорните точки на руското външно министерство и на БСП. За никой не е тайна, че той е първият български президент-популист. Той критикува денонощно правителството и парламента, където 3 години не е стъпвал. Вижте каква е обаче съдбата на популистите като Силвио Берлускони… Нито един популист не е решил нито един проблем, в която и да е държава. Покажете ми само едно решение на Румен Радев, което да е дал за тази държава, освен да играе контра на правителството и на Народното събрание. Единственият, който оплю председателството ни в ЕС, беше Румен Радев, който ни дърпа към дъното", каза още Плевнелиев.

"Не очаквам резултатите от местните избори да разместят пластовете и да повлияят на управлението на страната. Слави Трифонов вече няколко пъти е влизал в политиката. На президентските избори през 2011 г., например, той подкрепи Меглена Кунева срещу мен. Срещу мен течеше постоянна пропаганда. То не бяха интервюта и късане на моята снимка в студиото му. Веднъж се ангажира в този вот и го загуби. Вторият път участва на местните избори във Варна, където издигна свой кандидат, но отново нещата не му се получиха. Слави Трифонов е един българин, на когото се прожектира имиджа на лошото момче. Той иска главният прокурор да се избира мажоритарно. Искам да ви кажа, че тази идея води директно към диктатура. Т.е., нямаме разделение на властите, върху които се крепят устоите на държавата. Аз подобна партия на Слави Трифонов не бих подкрепил", допълни бившият президент.

"Аз се противопоставях на идеята Мая Манолова да стане омбудсман. Константин Пенчев се справяше страхотно на тази длъжност. Тя има своите огромни успехи, които не трябва да бъдат принизявани. Хората го виждат по този начин, както и аз. Мая Манолова е припозната като политик, който е на страната на хората. Остава въпросът, дали миналото ѝ не тежи повече", каза още Плевнелиев.

"ГЕРБ има своята богата история. Дясното се разпокъса много, а в същото време ГЕРБ се припознава като една широка народна партия. Десните избиратели останаха без представители в парламента. Това обединение между СДС и ГЕРБ е важно за България и то трябва да се случи. Именно тази десница е логичният и добър партньор на ГЕРБ", коментира Росен Плевнелиев. Той допълни още, че най-големите популисти у нас са Румен Радев, Корнелия Нинова, Волен Сидеров и Слави Трифонов. Той коментира още, че е нужно обединение на дясното пространство в България.