Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислав Трайков СНИМКА: Архив
Десислав Трайков СНИМКА: Архив

"Нямам идея защо Румен Петков петни името ми. Това не е характерно за политик от подобен ранг. Не съм сменял аз режима на Будимир Куйович от строг на общ". С тези думи временният шеф на Софийския затвор Десислав Трайков отвърна на бившия вътрешен министър Румен Петков, който в интервю по Нова телевизия го нарече "Архимед на затворническия труд", обвинявайки го, че е сметнал погрешно изтърпяното наказание на наркобоса. Политикът дори поиска премиерът Бойко Борисов незабавно да уволни Трайков.

Преди дни Куйович бе арестуван, докато бе в отпуск от затвора с фалшива шофьорска книжка. Десислав Трайков обяви, че не само той, но и семейството му е засегнато от думите на Петков. Нещо повече - големият му син му задавал през час въпроса: "Какво стана, тате?".

Шефът на затвора покани през медиите Румен Петков зад решетките, за да пресметнат заедно колко е излежал Куйович.

"Притеснен съм в известен смисъл защо политик от подобен ранг ме нарече с подигравателни имена в ефир", запита Трайков. И уточни, че никога не се е срещал с Румен Петков.

Той коментира още, че е подал заявление за освобождаване от длъжност, и ако правосъдния министър Данаил Кирилов прецени, че Трайков е сгрешил с нещо, коментирайки защо Куйович е бил пуснат в отпуск, може да го освободи от шефското място. 

Преди повече от 10 г. Куйович разтресе МВР от скандали. Тогава вътрешен министър бе Румен Петков, който по-късно подаде и оставка заедно с главния секретар на МВР Илия Илиев. В коментар за съмненията, че е имало покровителство над наркотрафиканта, Петков произнесе култовата фраза: “Куйович, Муйович, Уйович... всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже - моите отношения с Иван, Стоян, Петров и Драган са такива."

Очаквайте подробности.