Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принц Андрю през 2015 г. СНИМКА: Ройтерс
Принц Андрю през 2015 г. СНИМКА: Ройтерс

Бивш полицейски служител твърди, че "мадам" Гислейн Максуел, която уреждала момичетата на бизнесмена Джефри Епстайн, тайно посещавала Бъкингамския дворец, за да се среща с принц Андрю.

Пол Пейдж, който е служил в кралските служби по сигурност от 1998 до 2004 година, заяви, че Максуел е пътувала заедно с други жени до двореца, за да посещават херцога на Йорк, пише "Дейли мейл".

Той казва, че те не се вписвали в книгата за гости, а служители на реда в кралския двор дори трябвало да ги прибират по домовете им след това. В противен случай офицерите щели да срещнат яда на принц Андрю, който може да стане свиреп, ако бъде предизвикан.

В официално изявление дворецът нарича твърденията на г-н Пейдж „необосновани“ и обръща внимание на присъдата му за измама и времето, прекарано в затвора.

Максуел е обвинена, че е изпълнявала ролята на "мадам" и е набирала момичета за секс робини на Епстайн, въпреки че тя отрича подобни твърдения.

Бившият офицер Пейдж отправя обвиненията срещу принц Андрю по време на процес през 2009 г. Тогава той е обвинен в измама с инвестиции в размер на 3 милиона британски лири. Показанията му са разкрити едва сега обаче.

„Не само служителите на ред в двореца злоупотребяват със своето положение, членовете на кралското семейство също често го правят", споделя Пейдж.

"Най-често се провиняваше принц Андрю. Често посрещаше дами на гости, включително Гислейн Максуел", казва той.

Пейдж е признат за виновен за измамата и получава шест години затвор, въпреки че шефът му, бивш главен началник на Кралската защита Дей Дейвис, потвърди някои от твърденията му.

"Това се е случвало. Кралските особи могат да вкарат в двореца свои гости без проверка. Имат тази привилегия. Това е техният дом все пак", коментира Дейвис.

"Кралските офицери не могат да се намесят, освен ако няма нещо, което може да предизвика безпокойство", допълва той.

"Честно е да се каже, че той (принцът) беше замесен с редица красиви млади дами, но никога не съм имал представа, че някоя от тях е непълнолетна. 

След ареста на Епстайн херцогът на Йорк се опитва да се дистанцира от приятелството им и нарича фактите за бизнесмена, които изплуваха на повърхността, "ужасни".