Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов. Снимка Архив
Красимир Каракачанов. Снимка Архив

Лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов са провели днес следобед коалиционен съвет във Варна, научи “24 часа”.

На него е решено, че на някои места в страната двете партии ще се явят с общи кандидат-кметове. Това обясни преди минути пред “24 часа” вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Предупреждението, което отправи снощи Симеонов задочно към ГЕРБ - да си коригира управлението, защото иначе “Обединени патриоти” ще оттеглят подкрепата си, не е била тема на днешния коалиционен съвет. Двамата лидери единствено са уточнили, че идния месец ще предложат на големия партньор да се излезе с публичен отчет какво е свършило до момента правителството от началото на мандата.

“Волен се самоизключи от “Обединени патриоти”, нищо не налага преподписване на нашата коалиция - оставаме със старото споразумение за подкрепа на управлението, отвърна Каракачанов на въпроса на “24 часа” ще се пише ли нов документ, този път без “Атака”. Не съм чул те да са минали в опозиция. “Няма да има проблем с подкрепата на кабинета. Ако искат, неизключените от нашата парламентарна група 4-ма депутати могат да останат при нас. Но така или иначе “Атака” от година не подкрепят наши законодателни предложения”, уточни вицепремиерът. В един от последните работни дни преди ваканцията ПГ на ОП изключи доскорошния си лидер Волен Сидеров и съпартийците му Десислав Чуколов и Павел Шопов поради “системно неявяване на работа”.