Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СРЕЩАТА „ЗОРЯ” ЛУГАНСК – ЦСКА НЯМА ДА СЕ ИГРАЕ В ЛУГАНСК!

След два часа трябва да започне футболната срещу между отборите на украинския отбор „Зоря”от град Луганск и ЦСКА-София. Логично би било мачът да се играе в Луганск. Но няма да е така. Ще се играе на 400 км от този град. Феновете на "Зоря" ще трябва в работен ден като днешния да пропътуват това разстояние, за да гледат любимия си отбор. И призори да се приберат в Луганск, защото и утре е работен ден. Мачът ще се играе в град Запорожие, на стадиона който показвам на снимката. Но защо е така.

Защото и това съм го писал много пъти, идиотската агресия заповядана от Владимир Путин срещу Украйна обърка живота на милиони хора. Включително и на футболните фенове. Луганск и Луганска област вече пет години са обект терористична атака от страна на Руската федерация. Което означава, че там действат проруски сепаратисти и терористи и няма сигурност . Те не позволяват хората да имат нормален живот. Това е путинизмът – ненормалност в постоянно действие.

Пиша това и се тревожа, не като евродепутат, а просто като българин, покрай цялата тази неразбория, причинена от руските агресори в Украйна, да не пострадат феновете на българския отбор, които вече са в Запорожие. Нека на терена да победи по-добрият отбор, но нека извън него да не пострадат български граждани. А това за съжаление може и да се случи, защото познаваме невъздържаността на футболните фенове.

Предупреждавам нашите фенове, че в Украйна не гледат с добро око на лица, които са си татуирали петолъчки, чукове и сърпове. Смятат ги за врагове на тяхната държава. Същото се отнася и за свастиките. А такива символи съм виждал по тумбаците на наши футболни фенове. Затова е препоръчително феновете на ЦСКА да не се разсъбличат на стадиона в Запорожие. Украинците се дразнят и от червения цвят, защото го свързват с държавата дълголетен окупатор на тяхната земя – Русия и по-точно бившия Съветски съюз.

Нямам представа какво налива в главите на младежите в този край на света пропагандата, но ако хвали руският президент, то много е възможно нашите фенове да изслушат в хорово изпълнение една популярна украинска песен в която натрапчиво се повтаря името на някой си „Ху@ло”. Няма лошо, ако българските младежи се включат и те в изпълнението и така помогнат да се намали напрежението на стадиона съпътстващо по принцип всяка среща от Лига Европа. Агресия от украинска страна срещу нашите запалянковци може да има също така, ако се окаже, че в българската фен група има фили на визирания в закачливата песничка политически „герой”. Тогава дано полицията се справи със своите задължения.

А иначе добре е нашите момчета, на терена и на трибуните, да знаят, че Запорожие е градът в който се предполага,че е погребан един от първите български царе – Н.В. Цар Аспарух. Да знаят,че таврийската земя е напоена с кръвта на много наши сънародници, репресирани зверски по време на античовешкия Сталинов режим. Морени от глад, депортирани в концлагери в Сибир. И за светлата памет на тези наши сънародници българските фенове на ЦСКА-София трябва да покажат културно европейско поведение. Както се полага на спортни фенове от европейска и натовска България! Културни на трибуната, убедителни на терена!

Ще бъде интересно. Пожелавам на всички приятно гледане и спокойно завръщане у дома.

*От фейсбук!