Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чакам вчера в час пик тролей 5-ица на "Опълченска" и "Пиротска" и на спирката две около 15-годишни тийнейджърки си говорят за това как някакъв казал на едната в инстаграм, че се запознава само с хубави, т.е. я отрязал публично в желанието ѝ да се запознаят.

Възмущението им стига нивата на връх Еверест или поне на Мусала. Унижението е пред много техни общи познати, а някои от тях дори са лайкнали неговия коментар.

Едната казва на другата, че лайкналите обидния коментар са тъпаци и не е важно да бъдат харесвани от всички, защото не харесването от (цитирам дословно) "рандъм момчета" ги прави стойностни хора.

- Брей - казвам си наум - това, че и двете са с мнооого къси панталонки, мнооого дълбоки деколтета и мнооого, ама наистина мнооого грим посред бял ден явно не пречи децата да си съвсем читави.

Идва тролеят, сядам, и докато се обвинявам как подходих с предразсъдък, отнякъде започва да ми мирише на IQOS. Започвам да се озъртам, защото миризмата е натрапчива, а знам, че няма как да е от някой, който е пушил, защото за разлика от другите цигари, тези не оставят никакви ароматни следи.

В един момент ставам, за да тръгна по следата като хрътка и внезапно се оказва, че на седалката зад мен тъкмо "мъдрата" тийнейджърка си сеца най-блажено тези нови цигарки.

- Госпожице, смятам, че е абсолютно неприемливо да пушите в тролея. - успявам с най-спокоен тон да заявя категорично, въпреки шока.

- Извинете. - казва с пълно спокойствие момичето.

На това реших, че ще приключа с пасивен укор:

- Има за какво.

Сядам си обратно, а зад мен момичето си пуска в слушалките възможно най-високо музика.

Мега мазна чалга.

Та се сетих каква е разликата между блуса и чалгата:

Блус е, когато на готин човек му е кофти.

А чалга е, когато на кофти човек му е готино.

*Коментарът е от фейсбук