Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

25-има обявени за издирване като част от най-голямата наркогрупа у нас формирование Димитър Франтишек СНИМКА: Румяна Тонева, Архив

25-има от общо 32-ма обвинени като банда за наркоразпространение са обявени за издирване. За някои от тях е издадена и европейска заповед за арест. Това обяви шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек, който оповести подробности по разследване срещу една от най-големите банди за дрога у нас.

Акцията срещу групата е от миналата седмица, като в нея са участвали и щурмоваци от ГДБОП.

Франтишек обясни, че в бандата попадат мъже, чиито снимки бяха разпространени на листовки преди 2 години в София като хора, които продават наркотици. 

Според обвинението тартори на групата са трима души, чиито имена или прякори не споменаха. Престъпното формирование е работило в 3 направления - продажба на едро на над 50 кг наркотик (хероин, кокаин, екстази и др.), дилърска мрежа и нощни заведения из цялата страна, обясни зам.-шефът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Той добави, че някои от дилърите, работещи за бандата, били бити, за да се съгласят.

Разследващите са открили, че бандата притежава 2 оранжерии, едната от които в Русе. Има данни и за други, каза Темелакиев.

Предполага се, че групата действа на наркопазара у нас от 4-5 години.