Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Три последователни катастрофи са възникнали на магистрала „Тракия” в посока Бургас на 154-ти километър в района на Белозем в малките часове на неделния ден, съобщи МВР. Първо са се ударили два леки автомобила. Водачът на единия – 62-годишен, е починал в болницата. Пострадала е пътничка с него и мъж от другия автомобил.

Веднага след тази катастрофа е настъпила втора. При нея БВМ намалило скоростта и в него се е блъснало пежо. На място е починала 56-годишна жена, а други двама са пострадали, уточняват от полицията. С опасност за живота е водачът на БМВ-то и неговата спътничка. В резултат на двете катастрофи се е образувала тапа и заради нея е настъпила трета катастрофа между два фолксвагена с общо четирима пострадали.

Участниците в мелето са турски гастарбайтери, които в този сезон традиционна пътуват от Западна Европа към родината си. Предполага се, че причината за верижната катастрофа е заспиване на единия от водачите. Пожарни и линейки веднага са пристигнали на място да окажат помощ. Разани са ламарини на автомобилите, за да извадят пострадалите.

Пътните произшествия в района на Пловдивско не спират от събота, когато в 2 часа след полунощ 23-годишен пиян шофьор се натресе в такси и уби шофьора на жълтата кола. При теста с дрегер е отчетен алкохол в кръвта на младия водач, а спътникът до него – 21-годишен младеж, е бил дрогиран.