Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимият Ясен Хедеяр твърди, че е невинен.
Подсъдимият Ясен Хедеяр твърди, че е невинен.

Любовен триъгълник е основната версия за убийството на 46-годишния Борислав Бърдаров в столичния кв. “Хиподрума” през 2017 г.

Подсъдимият Ясен Хедеяр твърди, че е невинен. Съветва прокуратурата да търси изверга сред застрахователи

Преди гараж в столичния кв. “Хиподрума” да плувне в кръв на 21 ноември 2017 г., 46-годишният ключар Борислав Бърдаров звъни на съпругата си и предупреждава, че ще се прибере между 19 и 20 ч. Той повече не се прибира вкъщи при нея и трите им деца.

Борислав живее с Росица от 2016 г. в “Хиподрума”. Тогава сключват и граждански брак. Имат общ син. С тях живеят и други 2 деца – Емили, дъщеря на Росица от Ясен Хедеяр, и Николай - син от първия брак на Борислав.

От години Борислав се занимава с ключарски услуги, има ателие в гараж в бл. 144 в кв. “Хиподрума”. С първия мъж на жена си Ясен Хедеяр били приятели.

Отношенията им

се обтягат,

когато си

разменят Росица

Ясен приема много тежко края на отношенията си с нея. Разделят се, тъй като той бил агресивен. От време на време ѝ посягал, заради което тя неведнъж излизала на улицата посинена. Любовното огорчение праща Ясен при психиатри, той пие и хапчета.

Мъжът е бил разследван за отвличане покрай семейните му отношения. Делото обаче е прекратено. Срещу него се води и дело за тормоз над бившата си жена, обясниха магистрати.

Хедеяр притежава заложни къщи в кв. “Хиподрума”, където и живее.

На 21 ноември 2017 г. сутринта Борислав обичайно отива на работа в ателието си, където основно изработвал ключове за коли. Имал уговорка с приятел на име Милен Николов за ремонт на компютър на кола. Видели се към 18,40 ч в ателието на Борислав.

Същия ден Ясен помага на свой познат за изрязване на кухненски плот в кв. “Борово”. След 18,30 ч Хедеяр излиза от дома му и се отправя към ателието в кв. “Хиподрума”.

Кръвопролитието е станало в ателие гараж (този в най-ляво) в столичния кв. “Хиподрума”. Днес то е заключено с катинар.
Кръвопролитието е станало в ателие гараж (този в най-ляво) в столичния кв. “Хиподрума”. Днес то е заключено с катинар.
Според обвинителния акт на прокурор Радост Нацева между 18,40 и 19,23 ч Хедеяр влиза при Борислав и пуска 3 куршума в главата и в тялото му.

Въоръжен е с

преработен газов

пистолет ИЖ

79-8. Патроните

са калибър

9x18 мм,

предназначен най-вече за стрелба с картечни пистолети, установява разследването. Очевидци на кръвопролието няма.

След хладнокръвните изстрели Хедеяр прерязва с нож и шията на Борислав, пише прокуратурата. Излиза от ателието и отпрашва с колата си. По-късно разследващите ще идентифицират кръвта на Борислав по една от стелките в колата на Ясен. А физико-химична експертиза ще заключи, че има капсулни частици както по ръцете му, така и по волана, дръжката на вратата и скоростния лост на маздата на Ясен.

Към 19,14 ч приятелят на Борислав - Милен Николов, му звъни по телефона, но той не отговоря. Затова мъжът тръгва към ателието, чиято дървена врата е отворена. Пред очите му се разкрива потресаваща гледка. Борислав лежи на пода. Тялото му е между рафтовете и бюрата в гаража, около него има огромна локва кръв.

Борислав

изхрипва няколко

пъти и спира да

диша, разказва

Николов

пред разследващите. От гушата му излиза пенлива кръв.

Милен се обажда на тел. 112. Смъртта е установена от дошлите на място спешни медици. Причината за смъртта е масивна кръвозагуба и аспирация на кръв в белите дробове.

Делото за убийство разглежда състав на Софийския градски съд с председател Николай Николов.
Делото за убийство разглежда състав на Софийския градски съд с председател Николай Николов.
По-късно Ясен Хедеяр е арестуван и обвинен за тежкото престъпление. Той вече е и предаден на съд. Дали е виновен, решава петчленен състав на Софийския градски съд, оглавяван от съдия Николай Николов.

Хедеяр твърди, че е невинен.

Според версията

му Борислав

е станал

жертва на

застрахователи

Експертиза обаче посочва, че Хедеяр е разбирал значението на извършеното. Вещи лица изключват, че той е дисхармоничен, с черти на емоционална нестабилност, но изключват това да е болестна мотивация.

Съпругата на убития и синовете му искат общо 500 000 лв. обезщетение за смъртта на Борислав.

Делото продължава в Софийския градски съд през септември.