Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Коалиция “Обединени патриоти” съществува, но Сидеров не е част от нея СНИМКА: Йордан Симеонов
“Коалиция “Обединени патриоти” съществува, но Сидеров не е част от нея СНИМКА: Йордан Симеонов

“Коалиция “Обединени патриоти” съществува. Тя държи на подписите под споразумението за управление. Г-н Сидеров вече не е част от това обединение. Той, ако иска, да подписва отделни договори с ГЕРБ”.

Това каза пред журналисти днес съпредседателят на “Обединени патриоти” Искрен Веселинов, след като вчера лидерът на “Атака” Волен Сидеров и двамата му депутати - Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени от групата.

“Принудихме г-н Сидеров да дойде на коалиционен съвет, но той предпочита да прави циркове и да се държи агресивно. Очевидно няма желание за комуникация. Няма смисъл да търсим за какво да си говорим”, продължи Веселинов.

На въпрос от медиите ли научи Сидеров, че го изключват, той заяви : Очевидно да.

На друг въпрос “Какво ще се случи с останалите четирима депутати от “Атака”, другият съпредседател на ПГ Валентин Касабов обясни: Те имат избор, тъй като ние имаме добри взаимоотношения с тях. Може да останат и да се присъединят към нас. Питате какво ще се случи от тук нататък - най-вероятно поредният сценарий с много неприятен край. Ще има викане, крякане и това, с което сме свикнали от част от “Атака”. Ще видим какво ще стане. Явно сега го гласят (бел. а. - депутатите на “Атака” днес не са на работа в парламента).

Няма да бъдем зависими от “Воля”. Досега, ако сте забелязали, много малка част от депутатите на “Атака” гласуваха в зала за нашите решения. Те или са малко или ги няма, отсече Касабов.