Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАД ГРАНИЦА: Спряганата за интимна приятелка на Христо Стоичков, Вили Рай е по-известна в Сърбия, отколкото в България.
ЗАД ГРАНИЦА: Спряганата за интимна приятелка на Христо Стоичков, Вили Рай е по-известна в Сърбия, отколкото в България.

 

 

 

Певицата Вили Рай може и да не е известна в България, но успя да се забърка в серия от скандали само за седмица. Според горещата клюка изпълнителката, която от години развива кариера в Сърбия, има интимна връзка с Христо Стоичков. Нещо повече, Камата дори е твърдо решен да се разведе заради нея, твърдят злите езици. Стоичков и Вили Рай били засичани често заедно в Етрополе, а според свидетели на срещите им, в присъствието на певицата футболистът ставал друг човек - въздържан,

възпитан и никога не псувал

"Много пъти сме вечеряли заедно със Стоичков, забавляваме се, но не съм му любовница. Христо има хубаво семейство и е верен на жена си Марияна. Слухове за любовна връзка между нас тръгнаха от общи познати в Етрополе. Това е моят роден град, а както знаете, Христо има футболна школа в града. Така се запознахме и поддържаме контакт, но нищо повече. Не съм някоя 18-годишна силиконова гърла, която разваля чужди семейства", разказва Вили пред "168 часа". Тя признава, че често обсъждат с Христо интригите, които спретват по негов адрес.
"Скоро не сме се чували. Той е в Испания и може би дори не е прочел последните клюки. И по-добре, защото пак ще се ядоса. Христо е казвал, че няма отговор на въпроса защо винаги се забърква със скандали, и то свързани с България. Моето обяснение е просто хорска злоба. Ние не обичаме някой да е по-добре, не ценим талантите си. Клюката за нас двамата е поредното доказателство, че някой иска да му навреди. А той наистина обича страната, полага много грижи за школата си и повече от всичко иска да има последователи на терена", коментира Вили Рай.
Певицата и Камата са просто приятели и често си говорят за предимствата и недостатъците на живота в България. Свързва ги дългият живот зад граница. Името на певицата от Етрополе не за първи път се забърква в скандали - както любовни, така и финансови. Макар и да е непозната за мнозина, нейната съдба е повече от драматична. Кариерата й тръгва като ученичка и беквокалистка на естрадната ни прима Лили Иванова, а преди по-малко от година Вили е на прага на самоубийството и в основата на огромен скандал, в който е забъркан дори ексвоенният министър Николай Цонев.
Виолета е бившата жена на сръбския композитор и бизнесмен Горан Йекнич. Двамата се запознават преди десет години в Белград. Заради войната в Югославия идват да живеят в България. Създават най-скъпото у нас звукозаписно студио, където записват всички известни родни музиканти - Слави Трифонов, Софи Маринова, звездите от "Мюзик айдъл", дори Ал Бано. През пролетта на 2010 Горан Йекнич бяга от България с младата си любовница и оставя хиляди лева дългове на Виолета. Това става само ден след ареста на бившия военен министър Николай Цонев. Оказва се, че Цонев е подпомогнал финансово Йекнич. Композиторът дори имал обща фирма с дъщерята на арестувания политик - Моника. Двамата са съдружници в продуцентска къща за откриването на млади таланти. Веднага след ареста на бившия министър Йекнич оставя жена си и

дългове за 300 хил. лева

"За мен все още има много неизвестни от тази случка. Горан не ми казваше всичко. Изглежда, освен нашите спестявания, за да направи студиото, е взел още пари. Нямам доказателства, че те са на министър Николай Цонев. Не знам колко и как му е помогнал, но не мога да отрека, че Горан имаше бизнес отношения с дъщерята на Николай Цонев", признава певицата.
Тя твърди, че мъжът й е криел дори от нея голяма част от бизнес отношенията си в България, затова не е запозната докъде се разпростира връзката на Цонев с бившия й мъж. Факт е, че преди пет години възниква продуцентската къща "Монси арт мениджмънт" със съдружници Горан Йекнич, Моника Цонева и Мария Дженева. Фирмата е кръстена на малката дъщеря на министъра, която подпомага финансово бизнеса.
"В един момент той изчезна, а с него и студиото. Всичко стана за ден. След това започнах да разбирам колко съм затънала. Със сигурност съпругът ми е подвел и двете си съдружнички, защото се оказа, че Горан има кредити към много хора".
След бягството на композитора настъпва най-тежкият период в живота на изпълнителката.
"Бях на прага на отчаянието. Загубих всичко - мъжа си, работата си, абсолютно всичките си пари, дори колата си. Остана ми само родният дом в Етрополе. Последваха месеци на отчаяние, депресия, посещения при психоаналитици, отслабнах с 15 килограма. Този човек ме срина със земята. Всичко започна като една голяма любов. Заедно преживяхме войната. Доведох го да живее в България, а в един момент целият ми свят рухна. Имах добра кариера в Сърбия, която зарязах, за да може той за развие бизнес в България", разказва Вили.
Така от лъскавия живот в Белград певицата се завръща в родното Етрополе и в момента развива школа за деца с таланти.

 

Лили Иванова не е лоша

Виолета прекарва 20 години в сръбската столица. Прави успешна кариера под псевдонима Вили Рай. Участва на конкурса "Евровизия", което е прецедент, защото чужденци рядко се допускат до участие. Музикалните критици са на мнение, че тя има голям талант, който не е развила навреме. На два пъти в живота си Виолета избира любовта пред кариерата.
"Завършила съм музикалната академия в класа на Ирина Чмихова и не ме е срам да кажа, че бях една от най-добрите. Дълго време бях беквокалистка на Лили Иванова, откривах и нейните концерти още като студентка. Тя ми каза, че ме чака голямо бъдеще, но се отказах от него. На 20 години срещнах първия си съпруг - сръбския музикант. Тогава той беше на върха на славата, предложи ми живот, за който не съм и мечтала. Заминах за Белград, родих син и оставих музиката на заден план", спомня си Вили. Тя е една от малкото, които Лили Иванова е допускала до себе си през годините.
"Това е голямата разлика между Лили и мен. Тя живее само за музиката, аз избрах да имам семейство. Казват, че Лили е лош човек, но не е така. Тя не се сравнява със слабите, винаги с най-силните. Лили имаше период, в които настина беше звезда и тогава постави преградата между себе си и другите. Тя става и ляга с идеята за музика и отдавна се е отказала от нормалния начин на живот. Преди няколко години й предложих да направим школа за деца с таланти, на която тя ще е лицето. Тогава имах финансовата възможност да се захвана с такъв проект. Лили ми отговори, че много иска, но няма време. Тя просто не може да слезе от сцената", убедена е Виолета.

 


Да те опипат в кръчмата

Певицата и досега печели награди, макар и да няма славата на свои колежки. Последното й отличие е от "Пирин фолк".
"Признавам си, че ме е срам да се нарека певица. За мен няма място в музикалния бизнес. В България има няколко млади изпълнители, които пеят по клубовете за мизерни пари, и има такива, които имат силни мениджъри зад гърба си и обилно количество силикон. Имам албум, за който съм дала 30 хил. лева лични средства и няма къде да го пуснат. Нито мога да отида в "Пайнер", нито ще ме пускат по БГ радио. Нямаме музикална среда в България. Имаме бърлоги, в които те опипват, докато пееш, и един коледен концерт, където евентуално може да участваш. Затова не държа да съм известна. Имах парите да си направя як пиар и всички да говорят за мен, но за какво ми е. За да говорят още повече с кого спя", замисля се Виолета.

ФАМИЛИЯ: Христо Стоичков е щастлив със семейството си и няма намерение да се радвежда.
ФАМИЛИЯ: Христо Стоичков е щастлив със семейството си и няма намерение да се радвежда.
УЧИТЕЛКА: Певицата Вили Рай е една от най-добрите възпитанички на Лили Иванова.
УЧИТЕЛКА: Певицата Вили Рай е една от най-добрите възпитанички на Лили Иванова.
Христо Стоичков
Христо Стоичков