Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Варненската окръжна прокуратура внесе обвинение срещу 41-годишния Добрин Ат., който извършил грабежна възрастна жена, настанена в дом за стари хора. Престъплението е извършено в условнията на опасен рецидив и може да коства от 5 до 15 години затво и до една втора от имуществото на виновния.

На 12 април тази година след полунощ Добрин, който работел като санитар в старческия дом във Варна, влязъл в стаята на възрастната жена. Притиснал възглавница в лицето й и със сила издърпал от ръката й чантата й.

Докато бягал от стаята й, 41-годишният санитар бил забелязан от хигиенистката в дома. Тя уведомила дежурната сестра, като й казала да повика полиция. Крадецът се качил в обитавана от него стая на втория етаж, разгледал ограбеното и напускал старческия дом. Ненужното изхвърлил в контейнер близо до дома, а парите – 73,50 лева, и мобилния телефон запазил за себе си. Общата стойност на отнетото със сила от възрастната пациентка е 164 лева.

Добрин е осъждан многократно и ефективно за престъпления от общ характер. Преведен е в затвора, където ще чака произнасянето на Варненския окръжен съд за извършения грабеж, представляващ опасен рецидив.