Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

29-годишният Христо Х. може да влезе в затвора за 6 години, след като намушка на няколко места свой съученик, след спор за кучето му.

Варненската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Христо, очаква се съдът да насрочи делото.

Екшънът се разиграл на 17 фавруари миналата година във варненския квартал "Владиславово". Вечерта Христо излязал да разходи кучето си и се видял със свой съученик - Николай, който също разхождал домашния си любимец. Христо направил забележка на Николай да върже питбула си и в следващия момент замахнал с ръка, в която държал сгъваем нож и нанесъл няколко прободни рани в тялото на приятеля си. Николай паднал на земята, а Христо бързо избягал. Раненият мъж успял да се прибере в дома си. Поискал от приятелката си да се обади за помощ на 112, като й казал, че Христо го е намушкал.

Николай бил приет и опериран по спешност в болницата с травма на черния дроб, открита прободно-порезна рана в корема и в гръдния кош.

Записи от охранителните камери в района на произшествието уличили Христо в извършеното престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Той обяснил пред разследващите, че не е нанесъл умишлено телесните повреди на Николай, но твърденията му не се подкрепят от събраните гласни и писмени доказателства по делото.