Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Задържаха 59-годишен мъж от благоевградското село Камена в РУ-Ябланица за 24 часа. Автомобилът му бил спрян за проверка и е установено, че на предната дясна седалка има електронна везна. На задната седалка пък били открити два стъклени буркана, пълни със зелено-кафява тревиста маса. В багажника на превозното средство полицаите намерили пистолет.

При последвалото претърсване на целия автомобил служителите на реда се натъкнали на още 7 буркана с различна вместимост, пълни със суха тревиста маса с общо тегло около 1 кг, 2 електронни везни, тефтер и мобилен телефон. При извършен личен обиск на водача, в дрехите му е открито полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество и друго пликче с кафяви твърди блокчета с неправилна форма. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Отново полицаи от РУ-Ябланица са задържали за 24 часа и 17-годишно момиче, след като в обитавано от него жилище в града, при претърсване били открити и иззети полиетиленов плик с 35 станиолени опаковки с около 40 грама суха зелено-кафява тревиста маса. При полеви тест се оказало, че това е канабис. Намерени били още полиетиленов плик с около грам бяло кристалообразно вещество, реагирало при тестване на "амфетамин" и друг плик с около грам кетамин, както и 3 семена от растителен произход.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.