Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ватиканът се съгласи да отвори Тевтонското гробище, за да помогне за разгадаването на най-мистериозното изчезване - това на Емануела Орланди, дъщеря на доверен служител на папа Йоан Павел II.

От тийнейджърката няма никакви следи вече 36 години. 15-годишната тогава девойка тръгва за редовния си урок по флейта, но така и не се завръща вкъщи. Съдбата й се превръща в най-голямата мистерия в съвременната история на Ватикана и успява да породи множество конспиративни теории, а разследването за изчезването й продължава и до днес.

При разнищването на случая през годините името й е свързвано с известни кардинали, мафията, свещеници педофили и дори разузнавателни служби. Рядко се твърди, че това е едно обикновено отвличане на дете. Хипотезите са много. Полицията смята, че такова похищение може да е атака срещу Ватикана.

Семейството

на девойката продължава

да търси истината

за дългогодишната мистерия. В началото на тази година в разплитането на загадката се включи и Ватиканът, който започна свое собствено разследване.

Държавният секретариат там е разрешил да се започне отваряне на гроб в Тевтонското гробище в границите на Ватикана след анонимен сигнал, че трябва да се търси

там, накъдето

сочи статуя на ангел

Процедурата по ексхумация в Тевтонското гробище ще се състои на 11 юли в присъствието на роднини на изчезналата през 1983 г. в Рим Орланди. Тевтонското гробище е най-старата германска католическа институция в Рим. В него са положени тленните останки на изтъкнати немски или фламандски католици.

Анонимния сигнал, че там може да открият останките на Емануела, семейството й получава като писмо. Според адвоката на близките й обаче те

не са

обнадеждени,

защото през годините получават множество съобщения, които твърдят, че дъщеря им е жива или пък че е заровена на определено място.

Историята на Емануела Орланди се следи от медиите в цял свят с надеждата, че най-накрая случаят ще бъде разрешен и ще се разбере дали девойката е мъртва, или се крие някъде и

защо е

била отвлечена

Последното обаждане на Емануела до семейството й е след урока по флейта на 22 юни 1983 година. Тя се обажда на сестра си, за да й се похвали, че е получила предложение за работа - да представя продукти на известна козметична фирма. Според разследващите това може да е част от загадката.

По онова време много момичета са били прилъгвани с фалшиви обяви за работа, а когато приемали офертите, са били принуждавани да проституират против волята си. Само 45 дни преди изчезването на Емануела още едно момиче не може да бъде намерено. Мирела Грегори също остава неоткрита и до днес.

Колко време след изчезването й папа Йоан Павел II отправя призив Емануела да бъде върната, четете в печатното издание на "168 часа".