Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Над 90 кг. марихуана задържаха бургаски полицаи при акция в поморийското село Бата. Голямото количество дрогата била открита изсушена в бидони, кашони и вакуумирани пакети в дома на бившия 57-годишен моряк Тодор Стамов, отделно униформените открили и плантация със 100 кг. растения, които отглеждал.

Стамов е задържан за 72 часа и му бе повдигнато обвинение за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Пред полицаите Стамов обяснил, че отглежда марихуаната, за да се лекува и показал специални масла, които забърквал от нея. Според шефа на ОД на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов обаче "част от сухата листна маса е пакетирана по начин, който предполага друга цел".

И добави, че плантацията с дрога била грижлива поддържана, имала специална поливна система, а отглежданата в нея трева била с доста висок процент наркотик.

"Растенията са много добре подредени, със спазени отстояния, което означава, че целенасочено са отглеждани, за да дадат добра реколта. Такова количество показва, че то е отглеждано за продажба, а се само за държане", каза ръководителят на Окръжна прокуратура в Бургас Георги Чинев.

Днес следобед прокуратурата ще иска удължаване на мярката на Стамов.