Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„СДС беше като църковна мишка. Дадоха ни една сграда, 12-13 лади. В Люлин, където бях избран, щабът ни беше в един трафопост.“

С тези думи започна изказването си от парламентарната трибуна безпартийният депутат на ГЕРБ Георги Марков в дебата за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лв., предложено от ГЕРБ.

Разказа как е водил Йордан Соколов всеки петък в 13 ч го да дарява в СДС, където списъците с дарителите били като чаршафи, а счетоводителката Вилма - най-известният човек на „Раковски“ 134.

„Аз дадох на СДС една пищеша машина. „Не давай Континентала, той ти е от дядо ти подарък“, каза ми жена ми, защото аз съм от стар род. - „Не мога да дам Марицата, не е достойна за СДС“, отговорил ѝ той.

„Тогава беше романтичен периодът. Песни се пееха, никой не плащаше на композиторите. Днес няма муза у композиторите, нито у изпълнителите“, установи Георги Марков.

Днес нито една партия не може да си помисли за 2 милиона, колкото поискаха да се свали субсидията на 1 лев, и даже 1 милион. 2 милиона и половина български граждани не можахме да ги стигнем като гласове всички партии, взети заедно, допълни Георги Марков. И формулира: „Без субсидии - голяма активност, силни партии.“

Сега малки партии масово използват ниския праг, да се каръщисват и да влизат тук като Реформаторския блок, установи Марков. И викна: „Аз не ща да хрантутя с моите данъци партията ДСБ!“

„Затова трябва финансова диета. И лучец еж, водица пий, но да има нови идеи, да станем по привлекателни“, заръча Марков.

Веднага го подкрепи Волен Сидеров, който пък си спомни как победил Лилов, докато пътувал с една лада. „Приятелю, мислех да се оттеглям от политиката, но ти ми напомни, че има нужда и от ветерани“, обърна се от трибуната лидерът на „Атака“ към Георги Марков.

Благодари на помощта на Валери Симеонов в началото, когато е създавал „Атака“, но имало и много други хора, които идвали да даряват, защото свързвали партията му с промяната.

„Ние сме длъжни в момента да подкрепим искането на 2 милиона и половина българи да няма субсидии за партиите. И след това да заслужим такива субсидии, че и банкети да даваме“, настоя Сидеров.