Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

За пръв път ще се приеме закон, срещу който са всички парламентарни партии, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лв. с промяна в Закона за бюджета.

Нинова призова да се мисли за друго решение за намаляването на субсидиите, защото, ако мине това с единия лев на глас, „политическият живот отива в изключително лоша посока“ - така се пускал умишлено бизнесът в политическия живот.

„В тази зала са приемани много закони. Поне откакто аз съм в парламента, ми се струва, че за пръв път ще се приеме закон, срещу който са всички парламентарни партии. Защо тогава този закон ще бъде приет? Никой не го иска, я ще мине. Обяснението е - защото народът го иска. Не ви вярвам. Защото близо 2 милиона българи искат да им бъдат преизчислени пенсиите“, каза Нинова. И продължи: „Събрали сме се тук да градим държава, да поддържаме правов, конституционен ред. А какво правим - надцакваме се по популизъм. Умишлено искате да пуснете бизнеса в политическия живот.“

Тя даде пример за противоречие - когато управляващите са обяснявали, че трябва да се опростят задълженията на мюфтийството и да им се спре външното финансиране, за да няма влияние на чужди интереси в България. А сега се отваряло вратата за такова, и то през най-високата класа - политическата, която взима решенията и гарантира суверенитета. „Решили сте с финансово наказание да унищожите опозицията. Големият въпрос не е за БСП. Днес БСП е опозиция, утре ще сте вие. Въпросът е, че пипате устоите на държавността, на правовата държава и на конституцията“, заключи Нинова.