Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деца, внимавайте с баобабите! – написа Антоан дьо Сент-Екзюпери в книгата си "Малкият принц".

"На планетата на Малкия принц имаше и страшни семена – семената на баобабите.

Ако човек се остави прекалено дълго на баобаба, никога вече не може да се отърве от него. Той задръства цялата планета. Корените му се вплитат в нея. И ако планетата е мъничка, а баобабите – многобройни, тя просто загива".

Ученици, внимавайте с баобабите на комунизма! Внимавайте с лошите учители, като проф. Евгения Калинова, която засява семена на баобаби в новия учебник по история за 10. клас.

Внимавайте и с

много грозните сравнения на проф. Андрей Пантев

"Ако направим интелектуално сравнение кои са жертвите на капитализма, хайде да не казваме на фашизма, и кои са жертвите на комунизма, първите са много по-стойностни. Не можеш да сравниш Райко Алексиев с Гео Милев, да оставим Вапцаров и Йосиф Хербст.

Наблюдаваме изкуствено надуване на мрачната картина. Всички жертви трябва да бъдат почитани, а жертвите на капитализма — поне като стойностна, личностна изява и постижения, са много п за изтъкване, отколкото тези, които понякога справедливо, понякога не, са били репресирани като слуги на нацизма”.

Ученици и учители, имало е турско робство –

пет века

"Под игото"

Имало е комунистическа диктатура през 1944–1989 г. До 1944 г. пронемските български правителства убиваха комунисти. Веднага след 9 септември 1944 г. просъветските български диктатори убиваха демократи.

След това диктаторът Тодор Живков с неговото политбюро на ЦК на БКП изпращаше хиляди невинни българи в концентрационни лагери, наричани "трудово-възпитателни общежития" (ТВО).

Всъщност това са лагери за изтезания и смърт - на дунавския остров Белене (1949-1959), на каменната кариера край Ловеч (1959-1962), в село Скравена, Ботевградско (1961-1962) и в други ТВО, пръснати из цяла България – копия на ГУЛАГ (на съветски, Главное управление лагерей и мест заключения).

От "България, която убивахме” (1944-1989) да стигнеш до "България, която обичаме" (2016), на Българската социалистическа партия (БСП), преименуваната БКП, са нужни покаяние, разкаяние, промяна на мисленето - metanoia (на гръцки). А не незачитане на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, приет от 38-ото Народно събрание на 26 април 2000 г.

След 1989 г. имаме преход към демокрация и капитализъм,

режисиран по западни сценарии

“Разделяй и владей” (Divide et impera) е опасна идеология. Не я пренасяйте в учебниците!

Ученици, запомнете: Да си учител е голяма отговорност. Спазвайте десетте съвета на учителя (16-те на МОН са много*):

1. Koйто УЧИ, той ще сполУЧИ.

2. Напред! Науката и изкуството са слънце, които във душите греят! - не само на 24 май. Бъдете винаги любознателни и човеколюбиви - знанието и добротата правят силата.

3. Следвайте дидактичната каскада: от информация към знание, към начин на мислене. Чувствайте знанията като майчиния си език.

4. Да учиш, без да мислиш, е безполезно. Да мислиш, без да учиш, е опасно (Конфуций).

5. Да учите мозъка, без да учите сърцето си, не е учене въобще (Аристотел).

6. Когнитивният потенциал е симбиоза на мисли и чувства – превръщайте ги в полезни и красиви действия.

7. Изпълнявайте съвета на родителите си: ЗА КАКВО СЪМ ДОШЪЛ ТУК? – първо да уча, след това да се веселя – обратната хронология е безсмислена!

8. Развивайте моралните си рефлекси – взаимно се уважавайте и обичайте. Създавайте brain-and-heart friend/ship (BHF).

9. Здравословен стил на живот и

добро

образование

осигуряват добро качество на живот. Повече плодове, зеленчуци и физическа активност, никога тютюнопушене, никога наркотици!

10. Имайте куража да преминете поне веднъж на червено по пътя на науката, за да направите своя зелена пътека в него. Да постигнете своя Еврика ефект.

Тогава можете да кажете: Vox Studentium vox Dei!

*Sapere aude – имай куража да знаеш, да си мъдър, да си независим. Да декодираш криптогенната същност на Стратегия за възпитателната работа в образователните институции 2019-2030, Стратегия за детето 2019-2030. И Истанбулската конвенция.