Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издигнаха срещу българина италианец. Вкараха срещу лидера на ПЕС и българка, жена на бивш унгарски премиер. Тя най-вероятно ще стане зам.-председател на Европейския парламент

Изненадващо лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер се отказа да е председател на Европейския парламент.

Той ще подкрепи кандидата на ПЕС за позицията.

Междувременно от туитър съобщения на евродепутати социалисти стана ясно, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев има вътрешна конкуренция за шеф на ЕП. Това е италианският евродепутат Давид-Мария Сасоли. Досегашният шеф на ЕП Антонио Таяни (ЕНП) е също от Италия.

Групата "Социалисти и демократи" в Европейския парламент е гласувала тази вечер, по предложение на председателя си Ираче Гарсия, именно Сасоли, когото ще предложи утре в пленарната зала, твърдят източници на „24 часа“. На заседанието на групата Станишев не е бил предложен, съответно не е бил подложен и на гласуване. Белгийските социалисти са предложили Клара Добрев - българка, избрана за евродепутат в Унгария, съпруга на бившия им премиер социалист Ференц Дюрчани.

КЛАРА ДОБРЕВ
КЛАРА ДОБРЕВ
Изборът е бил именно между нея и Сасоли.

Новият председател на Европейския парламент ще бъде избран утре сутринта в 9 ч от Европейския парламент в Страсбург.

Българката Клара Добрев ще бъде предложена на евродепутатите за зам.-председател на Европейския парламент.