Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка ЕЛЕНА ФОТЕВА
Снимка ЕЛЕНА ФОТЕВА

Бургаският окръжен съд наложи постоянен арест на 47-годишният Николай Деянов от с. Зелена Морава, община Омургат, който бил засечен при рутинна проверка на полицаи на кръговото кръстовище до хотел "Мираж" в Бургас. Униформените претърсили возилото с търговишка регистрация след като се усъмнили в неадекватното поведение на шофьора, който се оказал друсан с меамфетамин, обясни шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Деянов пътувал в посока София, когато бил спрян за проверка. Микробусът бил негова собственост.

Според комисар Калоянов по първоначални данни чистотата на открития хероин възлизала на около 50% и е най-голямото количество дрога, задържано от полицията в Бургас тази година.

При щателното претърсване на возилото полицаите открили 110 пресовки херорин, скрити в двойно дъно. По цени на българското съдопроизводство дрогата възлизала на стойност между 2 и 5 млн. лв., а на свободния пазар тя е многократно повече, каза прокурор Георги Чинев.

Имам молба за иззетите пари, имам нужда от тях. Това е последната ми молба, други претенции нямам, обърна се към съдията Ангел Стойков арестуваният шофьор.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев съобщи, че законът предвижда наказание от 5 г. до 15 г. затвор и глоба от 20 000 лв. до 100 000 лв. по повдигнатото на Деянов обвинение за държане с цел разпространение на високорисков наркотик. Освен това ще бъде и съден за това, че е карал дрогиран.

В родното си село Николай Деянов се занимавал с отглеждане на кучета, които продавал в Гърция.

Според служебният защитник на шофьора задържанвето му под стража било твърде сурово наказание и поиска домашен арест, тъй като не била установена съпричастността му към хероина, освен че бусът бил негов.

От прокуратурата обаче обясниха, че събраните до момента доказателства сочели безспорно, че той е извършител на престъплението, в подкрепа на тезата им били и показанията на полицаите, които го спрели за проверка. По делото ще бъдат направени и физико-химични, ДНК и други експертизи.

Засега не било установено по каква причина Деянов е бил в Бургас. Ако го освободят обаче имало опасност да се укрие или да окаже натиск на свитедели, затова прокуратурата му наложи мярка постоянен арест.