Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако някой е очаквал, че тоталитаризмът ще приключи с нацизма и комунизма, очевидно греши. Ако някой мисли, че тоталитаризираща идеология днес може да работи само в общности без демократични традиции - като радикалния ислям в обществата на късния традиционализъм, той също греши. Тоталитарното изкушение ще бъде спътник на човечеството през много дълъг период на неговото развитие. Една от тоталитаризиращите идеологии на нашата съвременност е "джендър теорията". Нейната цел е да "преодолее" антропологичната определеност на човешкия физиологичен пол и да превърне сексуалността в свободно избираема фантазия на хора с промити мозъци. Промиването започва вече в най-ранна възраст - както свидетелства видеото в края на текста от Deutsche Welle. Очевидно тук не става дума за права - и хомосексуалните, и транссексуалните хора в една демократична страна имат право да живеят своята идентичност в свобода и с достойнство. Тук става дума за разрастваща се система с тоталитаризиращо въздействие, чиято очевидна цел е да превърне колкото се може повече хора в "сексуално освободени" от своята природа.

Тоталитаризмът има един основен белег на разпознаване - той е насочен към деградиране на човешката свобода и на свободния избор. Понякога за тази цел той си служи с концлагери и масови убийства, а понякога - с изкушенията на измамни идентичности: светло бъдеще, равенство, "свобода" от мисията да правиш разлика между добро и зло. През 1968 г. Западът, а след него и останалият свят преживя културна революция, чиито резултати са противоречиви. От една страна тази революция разкрепости жената, изравни хората като обществено поведение - дрес код, премахна ригидни обществени йерархии. От друга - въведе масовата употреба на наркотици, която е основен бич на съвременното общество. Идеолозите на нарко революцията също говореха за "освобождение" - за навлизане в духовния свят през "задната врата", по прекия път, вместо да полагаш дългогодишни усилия за собствената си еволюция. "Краткият път" към духовния свят заведе много адепти на тази нарко революция в психиатрията и съвсем преждевременно - в гробищата. Днес новата "сексуална революция" няма нужда дори от променящи съзнанието субстанции. Хормоните, чрез които произволно променяш пола си в една, после - в друга посока, насажданата илюзия, че по този начин ставаш "свободен" са достатъчни средства за опиянение.

Предстои нова битка - не битка на "средновековието" срещу "светлото бъдеще". Предстои битка за спасяване правото на човека да еволюира и да разширява своето съзнание по пътя на своята естествено заложена идентичност и чрез инструментите, посочени от всички значими духовни школи - преди всичко чрез способността да различава добро от зло, свобода от подчинение, истина от манипулация. Човекът е духовно същество с материално битие, което е предизвикателство, изпитание. Защото в материалното битие всички пътища са открити - и нагоре, към светлината, и надолу, към мрака. Мракът не е пъкъл, в който дяволи те пекат на шиш. Мракът е отсъствие на съзнание за това кой си ти, от къде идваш и къде отиваш. Всяка тоталитарна идеология е основана на мрака - защото само в мрака човек губи представата за себе си и свободата на своя бъдещ избор.

*Коментарът е от фейсбук