Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Днес знамето на омразата и разединението иска да се вее по-високо от знамето на мира, но ние няма да му позволим. Най-лесно е да се отрича, да се мрази и разрушава, сила се изисква да се съгради. Децата и тяхното бъдеще са подвластни само на една идеология – обединение за тяхното добруване", заяви вицепрезидентът на официалното отбелязване пред монумент „Камбаните“ на 40-ата годишнина от първата Международна детска асамблея „Знаме на мира“. Вицепрезидентът е патрон на честванията.

В приветствието си Илияна Йотова посочи, че преди 40 години, много преди да бъде член на Европейския съюз, България е станала посланик на неговия девиз „Единни в многообразието“ и е далае възможност на хиляди деца от цялото земно кълбо да творят заедно, да се опознават, да създават приятелства. „Българската столица се превърна в дом на надеждите и на мечтите на децата. 40 години по-късно вече порасналите участници от цял свят ностя в сърцето си България. За много от тях асамблеята начерта пътя на развитие“, каза Йотова.

„Людмила Живкова прозря, че няма нищо по-значимо от инвестицията в децата и в чувството за единство, че децата са най-добрите посланици. Такива хора с визия днес са дефицит“, добави вицепрезидентът. Тя отбеляза, че Людмила Живкова продължава да живее чрез дейността на дъщеря ѝ Евгения Живкова и нейната фондация.