Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е 1/11 от получаваните от партиите в момента. Спестеното отива за детски градини и ясли, отсече премиерът

Партийната субсидия да падне драстично - до 1 лев на получен глас. В момента тя е 11 лв.

Това ще предложи правителството на Бойко Борисов, стана ясно след заседание на парламентарната група на ГЕРБ с министър-председателя и мининистъра на финансите Владислав Горанов, което приключи преди минути. Това научи ексклузивно „24 часа“ от участници в извънредната сбирка.

Заседанието продължи малко повече от 10 минути, през които предложението бе предложено и мотивирано пред народните представители, които се очаква да го подкрепят в пленарна зала.

„Няма да позволя да се упражняват за сметка на ГЕРБ. Аз бих на изборите - помните, като кмет, без един лев, без партия, без нищо. За радост „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“ помогнаха. Затова сваляме на 1 лев, а парите, които ще се спестят, ги давам за детски градини и за яслите. Пада и данъкът върху дарените книги - това е капчица в морето. Но върху хляба, месото, пиенето, цигарите и всичко, на което му се яде човек, данъкът не може да падне“, отсече премиерът. И се поинтересува защо БСП не е махнала данъците - Орешарски или Станишев, докато е била на власт с ДПС.

Премиерът е възложил текста за свалянето на субсидията вчера в Министерски съвет, а сега го депозира в деловодството на Народното събрание.