Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Кубрат Пулев призова бившия световен шампион по бокс в тежка категория - Антъни Джошуа, да не бърза с реванша срещу мексиканеца Анди Руис. Българинът разкри, че вече е започнал преговори за мач с новия носител на поясите, сред които е и този на Международната боксова федерация (IBF), за който Кобрата е пръв претендент.

"Бих посъветвал Джошуа да не се хвърля на реванш с Руис, защото ще загуби отново. При това още по-тежко. Видяхте, че той бе наистина безпомощен. Има една много хубава българска поговорка - не си прави сметки без кръчмар. Говореха за следващи срещи, вuлючително водиха преговори и с нас за мач през ноември на "Уембли". Не го брояха за жив, държаха се надменно, но Господ гледа и бе на друго мнение. Ние вече започнахме преговори с Руис. Не виждам причина двубоят да не се проведе през ноември. Говорим за Лас Вегас", сподели Пулев пред "Тема спорт", предаде bTV.

В неделя (2 юни) Руис нокаутира Джошуа и стана притежател на 4 от титлите в тежка категория - на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF). Двамата съперници вече заговориха за реванш.

Самият Кубрат ще трябва да изчака до средата на септември, за да може отново да участва в мачове в САЩ. Тогава изтича спирането на лиценза му от Спортната комисия на щата Калифорния. Санкцията беше наложена, след целувката по устните на репортерката Дженифър Равало. Тя обаче може да бъде намалена при следващото изслушване на българина през юли.

Сред евентуалните съперници на Пулев при завръщането се спрягаше бившият световен шампион Тайсън Фюри. Ако мачът с Руис пропадне, Кобрата разкри, че има други планове - среща на ринга срещу втория в ранглистата на IBF Агит Кабайел.

"Тайсън Фюри? Не, няма как да боксирам с него за тази титла, защото той е доста по-назад в ранглистата на IBF. До десетина дни всичко ще стане ясно. Ако Руис все пак се реши на ход за рвванш с Джошуа, ще боксирам със следващия в ранглистата. Това е правилникът на федерацията. Още малко търпение и всичко ще си дойде на мястото", заяви той.

В момента Пулев посещава назначените му от Спортната комисия на Калифорния курсове за превенция на насилието над жени в сферата на медиите.

"До 22 юли ще направя всичко, което искат от мен, за да мога да си върна лиценза. Смятам, че това е още един житейски опит, който ще натрупам и ще ме обогати. В същото време си мисля, че можеха да ми оставят лиценза и пак да назначат тези курсове, щях да ги мина и без да ми отнемат правата, но няма значение. Радвам се, че нещо подобно ми се случва, защото това е още опит, който продължавам да трупам. Интересни са курсовете. Нова материя", сподели той.