Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

55-годишна варненка получи 2 години условно с 3 години изпитателен срок, след като районният съд в морската столица я призна за виновна за имотна измама. Освен това тя трябва да заплати обезщетение на пострадалата и над 6000 лева, представляващи направени по делото разноски от гражданския ищец за адвокатско възнаграждение, както и държавната такса върху уважения иск.

Съдът призна жената за виновна за измама в особено големи размери. Според прокуратурата тя причинила на друга жена имотна вреда в размер на над 70 000 лева, като престъплението е извършено в условия на продължавано престъпление в периода от месец септември 2011 г. до 3 октомври 2012 г.

Пострадалата, която не живеела постоянно в страната, публикувала обява в агенция за недвижими имоти, че си търси жилище и по този начин се свързала с подсъдимата. Направила оглед на предлагания за продажба апартамент и се договорили да го закупи на няколко вноски за общата сума от 36 000 евро. След плащането на част от сумата, бил сключен предварителен договор за покупко-продажба на имота. За поддържане на заблудата на клиентката бил предоставен и ключ за жилището. По настояване на измамницата, с две преводни нареждания през 2012 г., била изплатена цялата цена на имота. При завръщането си в България новата собственичка поискала сделката да бъде финализирана с нотариален акт. Тогава подсъдимата поискала отсрочка за изготвянето на документите, като изтъкнала финансови затруднения и поела ангажимент при следващото й завръщане това да бъде направено. Впоследствие подсъдимата престанала да отговаря на обаждания, а при извършена справка се установило че същият имот е бил ипотекиран с две последователни договорни ипотеки в полза на трети лица.