Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжният съд одобри споразумения, постигнати между прокуратурата и двама мъже от Добрич - на 25 и 26 години, с които те се признават за виновни, че в съучастие помежду си са използвали банкова карта, която преди това са открадвали.

Кражбата била извършена от 26-годишния. На 29 април 2018г. той проникнал в автомобил, паркиран пред жилищен блок със забравени ключове на вратата, и откраднал оттам мъжко портмоне, в което имало лични документи, безконтактна дебитна карта и 10 лева. Още същия ден картата била използвана от двамата подсъдими. Те плащали с нея покупки на стойност до 25 лева, основно цигари и лотарийни билети. Извършили 13 успешни плащания и направили още три опита да я използват картата, но междувременно тя вече била блокирана. От банковата сметка на потърпевшия били изтеглени общо 241.44лв., които подсъдимите впоследствие са възстановили.

За двете извършени престъпления 26-годишният получава общо наказание от 1 година „лишаване от свобода“ - условно, с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието за 25-годишния, който е многократно осъждан, е 10 месеца затвор при първоначален строг режим.

Двамата подсъдими декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразуменията и са съгласни с техните клаузи.

Одобрените от Окръжния съд споразумения са окончателни и имат последиците на влезли в сила присъди.