Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

38-годишен ром от улица "Младост" в Смолян наряза с моторен трион краката на леля си на ромска сватба в махалата, съобщиха от полицията. На сватбата се събрала цялата махала и по време на купона един от ромите паднал от стола си и той се счупил. Това станало повод в другия край на масата група мъже да решат, че падналият от стола си мъж го бият. Те станали и хукнали да защитават падналия с юмруци и ритници наред.

Мелето се разраснало и в него се включили почти всички от сватбата. В разгара на боя група мъже тръгнали да нападат 38-годишния Х. Р., който за да се отбранява запалил моторния трион и въртейки се в кръг пазел периметър да не го нападнат. Докато се въртял с триона обаче закачил с острието краката на 43-годишната си леля и й нанесъл порезни рани и на двата крака.

На пострадалата е оказана на място спешна помощ, а след това е откарана в болницата в Смолян, където след преглед и медицински манипулации е освободена за домашно лечение, каза шефът на ОД на МВР - Смолян ст. комисар Николай Димов. От наряда на полицията, който отишъл на място, повикали подкрепления, за да успокоят биещите се на сватбата роми.

Задържани са четирима възрастни и един непълнолетен за 24 часа, като срещу мъжът с триона е образувано бързо производство за хулиганство.