Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: РОЙТЕРС
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Невероятно, но факт! Пълният аутсайдер Анди Руис детронира световния шампион Антъни Джошуа и спечели титлите на WBA, WBO и IBF в един от най-оспорваните мачове в историята на бокса.

Британецът, който досега имаше 21 победи, включително срещу Александър Поветкин и Владимир Кличко, беше победен от мексиканеца Анди Руис в седмия рунд.

Още в началото на втори рунд Руис атакува с крошета Джошуа. Последва размяна на удари и може би тук мексиканецът имаше лека преднина.

Трети рунд, който беше изключително драматичен, завърши с три нокдауна. Джошуа успя да вкара ляв прав, при което Руис падна на земята в нокдаун, но успя да се изправи. След серия от удари от страна на мексиканеца Антъни Джошуа също беше повален и успя да се изправи чак на 8. Последваха нови удари в тялото на британеца и нов нокдаун.

В четвърти рунд двамата си размениха най-малко удари. 

В шести рунд Руис получи ляв прав в лицето, но въпреки това отвърна на Джошуа и британецът беше видимо разклатен на ринга.

Първата загуба в кариерата на Джошуа дойде в седми рунд, когато след комбинация от леви и десни удари последва трети нокдаун за британеца. Той се изправи, но отново падна. И отново се изправи, но съдията прекрати мача.

Двамата се изправиха един срещу друг в препълнената зала в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.